192. tirsdagstur – tid til at gå en tur V/Mie Schmidt

Tid til at gå en tur

Langt de fleste af os er vokset op med sætninger såsom ”du skal rydde op på dit værelse” eller ”husk at rydde op efter dig selv”. Sætninger som mange af os tager med ind i voksenlivet, for vi har lært fra barnsben at holde vores hjem rydeligt og præsentabelt. Hvad mange af os ikke har lært, er, at sortere vores ting, når vi rydder op, og smide de ting ud, som ikke længere gavner os eller bringer os glæde. Derfor er det også kun de færreste, som oplever de overraskende effekter, som oprydning har på vores hjem og vores liv. Gør dig selv den kæmpe tjeneste og ryd op i dit hjem. Sorter de ting fra, som du ikke længere bruger og skil dig af med dem.

Start et sted

Start med et skab, et hjørne i stuen, dit tøjskab eller et værelse, og arbejd dig igennem hjemmet. Når du først har skilt dig af med de ting, som ikke længere tjener dig, og som du egentligt bare opbevarer, vil du pludselig få et mere afslappet hjem, som er nemt at holde rent. Jo færre ting der er i hjemmet, jo færre ting er der at organisere og holde styr på, og jo mere liv bliver der lige pludselig plads til. I feng shui verdenen er rod noget af det værste, du kan tilbyde dig selv og dit hjem. Set med feng shui øjne skaber rod ikke alene fysisk rod i dit hjem, det skaber også mentalt rod i hovedet.

Jeg har selv været igennem oprydnings- og frasorterings perioden. Det har taget mig lang tid, men jo flere gange man øver sig i at skille sig af med sine overflødige ting, jo nemmere bliver det. I oprydningsprocessen kan det godt føles overvældene og til tider meningsløst, men den helt store gevinst venter på den anden side, når hjemmet er tømt for unødvendige ting.

Gevinsten

Gevinsten er et mere overskueligt hjem, som er nemmere at holde rent og ryddet, men den helt store gevinst er tid. Når de unødvendige værtindegaver, det kedelige brugskunst du fik i studentergave eller til kobberbryllup, de meningsløse arvegenstande og tøjet som er blevet for småt, er blevet fjernet, tager det lige pludselig kun den halve tid at tørre støv af og støvsuge, og man får tid til at leve. Tid til at nyde en kop kaffe. Tid til at sidde i solen. Tid til sin familie og sine venner. Tid til at mærke efter. Tid til at gøre noget så enkelt, som at gå en tur.

Tusinde tak til Mie for din gå-historie.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Har du også lyst til at være gæste blogger her på siden med din historie eller kender du nogen så skriv herunder eller send mig en mail på heidi@gaamigglad.dk

Her skriver jeg om at oprydning giver SÅ meget overskud.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.