Workshop med Gå Mig Glad

At gå sammen, skulder ved skulder, nedbryder siloer, og giver en ligeværdig kommunikation på tværs af en organisation.

Lad dine medarbejdere gå 10 minutter, og du får en times arbejdskraft tilbage. Det svarer til en return on investment på 600%. At gå sænker stress, nedsætter sygefravær, løser konflikter, øger koncentrationen og hukommelsen, og gør dig langt mere kreativ, end når du sidder stille.

På det personlige plan tæller to skridt også. Hvornår kan du gøre noget gående i din egen hverdag – gå med børnene, bruge printeren på 2. sal, tage trappen i stedet for elevatoren, parkere lidt længere væk?

Det er temaet på workshoppen med Gå Mig Glad.

Efter workshoppen er du klædt på til at planlægge gåture og afholdes dem for kolleger. Du har arbejdet med dig selv og din tilgang til hverdagen, fået idéer til din virksomhed, og været ude og prøve konceptet af. Du er også klar til at hente energi, koncentration og skabe gode relationer via dine gåture.

Sådan foregår workshoppen:

Vi mødes i mødelokalet

Deltagermateriale – mappe med kuglepen, gå-kontrakt, notesbog og kuvert med overraskelse – ligger klar.

Kort introduktion: Præsentation og peptalk

”Man taler så godt, når man går,” siger vi. Men hvorfor skal vi gå? Hvad giver det os som kollegaer? Hvordan kan du indtænke gåture i din hverdag?

Faciliteret 20 minutters gåtur (I alt 30 min.)

Opstilling to og to på en række. Først går vi i stilhed, så vi kan være med egne tanker. Gå-emne: ”Hvornår kan du gøre noget anderledes og få flere skridt i din hverdag – fra du står op om morgenen, til du går i seng om aftenen?”

Jeg sikrer nye gå-makkere i flere omgange – hver gang deles samme gå-emne.

Fælles opsamling i mødelokale

Deltagerne skriver de ting, de fandt ud af på gåturen i deres notesbog og i fuldstændig stilhed. Herefter deler alle – på tur – én ting i plenum, indtil alle oplever at have sagt det vigtigste.

Test af idéer

De ting fra plenum, som er arbejdsrelaterede, skal nu afprøves i grupper – fx at tage trappen i stedet for elevatoren. At holde mødet gående. Der aftales tidspunkt for, hvornår vi er tilbage.

Fælles opsamling i mødelokale

Forhindringer, frustrationer og erfaringer fra de forskellige test deles i plenum. Jeg giver gode råd og værktøjer, og vi finder nye løsninger sammen.

Udfyldelse af personlig Gå-kontrakt

Hvad er mine mål – skridt/minutter/kalorier? Har jeg brug for en gå-ven? Mangler jeg udstyr? Forhindringer – hvad skal der til? Alle deltagere underskriver deres egen Gå-kontrakt.

Overraskelse

Vi åbner kuverter med overraskelse, der styrker fællesskabet.

Der er mulighed for at tilkøbe en opfølgning. Hvad går godt/skidt/forhindringer?

Forudsætning:

Nærmeste leder SKAL deltage (overvej evt. en leder-workshop). Workshoppen er for ALLE, der har lyst til at deltage. Medarbejdere med armene over kors skal nok blive inspireret sidenhen.

Tiden efter den store workshopdag:

Opfølgningssession, der holder ild i motivationen.

Det er muligt at tilkøbe en opfølgningssession på workshoppen, når hverdagen indhenter jer på jeres motivation. Her kommer jeg igen med ud på gåtur, og faciliterer med nye samtaleemner og inspiration til at lægge honningdepoter ud i fremtiden. Vi gør samtidig status på, hvad der fungerer godt og skidt – og hvilke forhindringer I oplever på at indfri jeres personlige gå-kontrakt.

Enkelte opfølgningssessioner (1 x 1½ time)                     5.000 kr.

   

Hør hvad andre siger om Workshop

“I Gademix kan vi varmt anbefale Heidi, fordi hun har motiveret og inspireret os til at lave vores egen gåklub for børn og unge. Heidi viste en god evne til at “skæddersy” en workshop i samarbejde os, og vi er fuldt ud tilfredse med resultatet. Heidi guidede os trygt gennem workshoppen og sikrede at vi blev inddraget med vores ideer og at det blev brugbart og tilpasset vores hverdag. Heidi er god til at lytte, være nærværende og på samme tid give sine ideer og erfaringer videre. Det betyder for os, at vi nu har en gåklub, hvor vi på en hyggelig måde får mere snak, motion og en god stemning.”

Konsulent, KFUM og KFUK