27. juni 2017

101. Tirsdagstur- 10 problemer der kan løses ved at gå

10 af de problemer en gåtur kan løse

En gåtur kan bruge i mange sammenhænge og løse mange forskelle typer af problemer. Både psykisk og fysisk.

Jeg har samlet nogle af dem i dette indlæg. Sids i indlægget er der nyttige links.

1 Børn og gåture

Når du går med dit barn får du historier. Masser af gode historier om hvad barnet tænker og hvad det har oplevet i løbet af dagen. Måske også hvad der er af problemer. Jeg er mor til en dreng på 10, og han fortæller mig ingen ting. Heller ikke når jeg spørger.

“Hvad har du lavet i skolen i dag?”

“Det kan jeg ikke huske”

Jeg kan somme tider blive helt i tvivl om han overhovedet har været i skole. Men når jeg så tager ham med ud og gå, så sker der noget. Alle små og store ting fra dagen kommer frem og jeg får masser af historier. Det er så hyggeligt at gå med et barn, og man kommer tæt på hinanden, og så er det gratis.

2 Frustrationer

Det er ubehageligt at være frustreret, og det kan tage lang tid at få frustrationen på plads, eller finde en løsning på det problem der frustrerer dig. Gå en tur, gerne i højt tempo. På den måde får du luft til dine tanker og naturlig træthed til din krop så energien til frustrationen mindskes. Desuden finder du tit løsninger til dine problemer på en gåtur.

3 Vægttab

At gå er en god måde at få forbrændt kalorier på. Du forbrænder din vægt i kalorier pr. km du går. Det vil sige at hvis du vejer 70 kg. har du forbrændt 70 kcal. når du har gået en km.

4 Få det sagt

Hvis du har noget du skal have sagt til en du holder af, som er knap så positivt, er en gåtur en god anledning til det. Du ser ikke vedkommende i øjnene og det er meget nemmere at tale om tingene mens man går.

5 Stress

En gåtur på mindst 30 min om dagen, sænker stress. En gåtur er nem motion og kræver ikke omklædning og bad, derfor er det nemmere at få gjort end at løbe en tur.

6 Hukommelse og koncentration

Hvis du er ved at miste koncentrationen skal du bare rejse dig og gå en rask tur. En rask gåtur forbedre din hukommelse, koncentration og opmærksomhed og gør dig i det hele taget i godt humør.

7 Luk op for kreativiteten

I en kreativ proces kan du godt gå i stå og løbe tør for ideer. En rask gåtur flytter dit fokus og du er nu opmærksom på underlaget du går på, vejret, og det der er omkring dig. Din hjerne er 60% mere kreativ når du går end når du sidder stille. Det er derfor Steve Jobs elskede gå møder.

8 Energi

Du kan hente frisk energi på din gåtur. Derfor er det en god ide at gå en tur i din frokost pause midt på dagen. Så har du energi til resten af din arbejdsdag.

9 Morgen gåtur

Du er startet godt på din dag hvis du starter med at gå en tur. Du henter energi, overskud og er allerede foran med motion. Du har god samvittighed og er foran vi andre.

10 Venner på gåtur

De små og store, gode og dårlige, oplevelser du har haft i løbet af dagen eller ugen kan du tale med en ven om på en gåtur. Få ryddet ud i dine hverdags kriser og få samtidig motion og samvær med din ven.

Her er et par nyttige links til inspiration.

Politiken: Så gode er gåture for både helbred og humør

I form: Gå dig slank

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

Du vil måske også kunne lide

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.

Nyhedsbrev