105. Tirsdagstur- Skolestart, det kræver OVERSKUD at være forældre til et skolebarn

Skolestart er hård for forældrene

Skolestart var i torsdags, hvor min søn havde første skoledag efter sommerferien. Nu går det løs igen med madpakker, forældre intra, idrætstøj og skolehjemsamtaler. Han starter i 5. klasse og skal til at have tysk.

Orker man det som forældre?

Jeg kan ikke hjælpe med tysk, til gengæld er jeg skrap til engelsk. Matematik har aldrig været min stærke side, slet ikke x og y og den slags. Den lille tabel har huller. Heldigvis er min kæreste god til matematik og har et stort overskud til at hjælpe med det. Men det kan også komme til kort for ham. Det er lige før det også er skolestart for os voksne.

“Hvis han ikke får lavet sit matematik i skolen, og vi ikke kan hjælpe, må vi købe os til hjælp, så han ikke kommer bagud”

Min kæreste har ret. Hvis vi ikke kan, må vi have hjælp udefra.

Hvis du tror at den nye skolereform betyder at dit barn laver alt skolearbejde i skolen, har du fuldstændigt misforstået noget. Der er stadig lektier for. Hjemme vel og mærket!

Dét der gør at dit barn klarer sig godt i folkeskolen er OVERSKUD. Dit personlige overskud og måske også dit ØKONOMISKE overskud. Det kan ende med at vi må betale os fra at få hjælp til matematikken.

Hvis jeg spørger Nicolai om han har lektier for, er svaret næsten altid nej.

Han er en dreng

Han kan ikke huske det, og går ikke op i det. Derfor er det op til mig som forældre at holde øje på Intra og heldigvis at vi har Intra, for ellers ville jeg ikke ane hvad han har for.

Hans klasselære lagde op til at de skulle læse i deres ferie. Nicolai har læst en bog, og så prøver vi at få læst hver dag efter skole. Den lille tabel arbejder vi også på. I det hele taget prøver vi at følge med og få lavet hans lektier, og ind til nu går det godt.

OVERSKUD, vedholdenhed og mere overskud, så kommer dit barn godt gennem folkeskolen.

På en betingelse. At dit barn trives godt i klassen. Hvis ikke dit barn trives lærer det næsten ingen ting. Det er et helt andet dilemma, som kræver et andet overskud, og at man som forældre kan tage en beslutning om evt. at barnet skal flytte skole. (Hvilket kan være SÅ godt for barnet).

Husk at hjælpe dit barn. Det er din tid og dit overskud der kan ses i smilet på dit barn som trives og klarer sig godt. Det træls at være den i klasse der altid er bagud, ikke har styr på sit penalhus (ja det er din opgave som forældre at huske og spørge om dit barn mangler grej) og ikke kan læse højt.

Dit overskud giver dit barn overskud. 

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.

DÆMP STRESS OG KONFLIKTER PÅ ARBEJDSPLADSEN – MED EN GÅTUR. I mit foredrag til virksomheder fortæller jeg om hvordan I kan gå mens i arbejder.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.