118. tirsdagstur – verdens sundeste og skønneste morgenmad

Sund morgenmad fuld af smag

Her vil jeg dele min yndlingsopskrift på morgenmad, som jeg nyder hver morgen. 

Det er Conni Einfeldt, der er kok, som har inspireret mig til at lave det. Da vi var kolleger i kantinen på Designskolen, spiste hun altid den her morgenmad og ja, det smittede af på vi andre. 

Det er som at spise frugtsalat til morgenmad!

Jeg plejer at lave en portion, der rækker til to dage. Derfor laver jeg den i en skål med låg. Når jeg så er sulten eller trænger til lidt sødt, har jeg altid den i køleskabet. Prøv dig frem og find ud af hvad du vil have i. 

Her er min opskrift:

2 gulerødder skåret i meget små tern

1 æble skåret i tern

1 håndfuld bær fra frost* eller friske

evt. melon, ananas, kakifrugt eller andet du har, skåret i små tern

Hæld lidt yoghurt eller andet hen over og vend det hele rundt. Nogen kan bedst lide skyr, men jeg bruger sødmælksyoghurt, da det smager godt og er billigst pr. liter.

Smør et tyndt lag græsk yoghurt over og drys med forskelligt sundt. Jeg bruger chiafrø, hørfrø, hybenpulver, pollen, hakkede nødder, gojibær og hvad vi har af lækkerier, jeg har lyst til. 

Til sidst pynter jeg af med vindruer, jordbær, friske solbær, hindbær eller hvad der er i sæson. 

Vi har solbær i haven og jeg gider faktisk ikke plukke dem. Det tager lang tid og er kedeligt arbejde. Men vi får omkring 4 kg. hvert år og jeg bruger dem i min morgenmad hele året, så derfor plukker jeg dem alligevel.

Har du ikke bær i haven, så kan du købe dem på frost. Der er tit tilbud på blåbær. Det er også vildt lækkert. 

Brug det DU kan lide og det der i sæson. Så har du en sund og varieret morgenmad, du elsker og en god start på dagen.

Følg min Instagram hvor der også er et fint billede af min morgenmad.

Velbekomme og god fornøjelse med at finde DIN yndlingssammensætning.  

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang. 

Kærligst Heidi

På en workshop lærer du at gå. Ikke som da du vær to år hvor du skulle lære hvordan man går men som voksen hvor du lærer hvornår du skal gå. Du kan gå mens du arbejder og på 117 andre tidspunkter. Alle skridt tæller i målet om at nå de 10.000 skridt om dagen. Læs mere på Gå Mig Glad under workshop.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.