124. tirsdagstur – alt det du ikke vidste om din kost, finder du her

Opbevaring af dine grøntsager

Grøntsager er en stor del af min kost, og forleden undrede jeg mig over at der var tekst på den lille klare pose, jeg lægger min grøntsager i når jeg handler. 

Det viste sig at det var en vejledning i hvordan du opbevare dine grøntsager. Det er smart. Jeg var for eksempel ikke klar over at en agurk skal opbevares ved ca. 12 grader eller stuetemperatur. 

Tomater og bananer må ikke komme på køl og kartofler skal opbevares mørkt. 

Men hvor læge kan de holde sig, hvordan opbevare du de andre grøntsager og nu det er januar, hvor mange kalorier er der i de forskellige ting?

Alt om opbevaring af frugt og grønt har Forbrugerrådet Tænk lavet en artikel om som du finder her. 

Men når vi nu ved hvordan vi skal opbevare de forskellige ting, hvor længe kan vi så forvente de kan holde sig?

Det kan du læse om i Idenyt, som har lavet en rigtig fin artikel, som også fortæller om holdbarhed på mejeri, fisk, kød og meget mere. Find listen her.

Kalorierne i dine grøntsager

Da vi er i januar og mange er på kur (jeg gider ikke i år, og det virker at spise sundt og i passende mængder), skal du ikke snydes for det jeg synes er Danmarks bedste kalorietabel. (jeg har været på kur 100 gange for at smide 2-4 kg, så tro mig jeg har været der) Få styr på din kost, Motion er ikke nok. 

Kalorietabel.dk kan du finde alle dine vare og se hvor mange kalorier de indeholder. Siden er opdelt i grupper så det er nemt at finde de forskellige ting og der er mange produkter på listen. 

Jeg kender en rigtig dygtig sportsernæringskonsulent, Ida L. Fahrenholtz, som siger at der ikke findes rigtig, og forkert kost. Det hele handler om mængder. Chokoladekage er lige så sund som en gulerod. I chokoladekag er der æg, som er en god proteinkilde. Det er ingen proteiner i en gulerod, men masser af fibre. Så spis varieret og ikke for meget. (Ja, jeg har været der og er ved at fatte det, nu hvor jeg er 44 år er det jo ligesom heller ikke for tidligt vel?) 

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang. 

Gå-hilsner

Heidi

På en workshop lærer du at gå. Ikke som da du vær to år hvor du skulle lære hvordan man går men som voksen hvor du lærer hvornår du skal gå. Du kan gå mens du arbejder og på 117 andre tidspunkter. Alle skridt tæller i målet om at nå de 10.000 skridt om dagen. Læs mere på Gå Mig Glad under workshop.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.