126. tirsdagstur – jeg tog testen og fik et chok! Tør du tage testen?

Testen gav mig et chok

Det har krævet et langt tilløb. At tage testen. Jeg har tænkt på det længe, men har ikke turde gøre det. 

I går gjorde jeg det, og fik et chok!

Det, der inspirerede mig til endeligt at gøre det var, at jeg ser programmet kan man spise sig rask på TV2. Programmet handler om syge danskere, som har en kronisk sygdom. Du er kronisk syg hvis du har haft problemet i et halv år og derover. En læge og en ernæringsekspert undersøger personerne ved hjælp af vægt, blodprøve og mål. Derefter lægges der en plan for hvad personen skal lave af ændringer i sit liv, for at blive rask. Det er motion og kost man typisk skal gøre noget ved. 

Den vægt man bruger i programmet kan måle alt muligt. 

  • Muskelmasse
  • Væske i kroppen
  • Vægt
  • Knogler
  • BMI 
  • Fysisk alder

Jeg har hørt om den vægt før. ‘Djævlevægten’ kalder min mor den. Mor er begyndt i Fitness dk Slotssøbadet i Kolding og har opnået store resultater, som hun gerne fortæller om. De tal som skal gå ned, går ned, og de tal som skal gå op, går op. Mor er blevet 13 år yngre i sin fysiske alder. Det er SÅ sejt! Hun har også tabt sig 16 kg. og fået en større muskelmasse. 

Nu er det så jeg tænker: “Lad mig se hvor galt det står til” Derfor gik jeg ned i Fitness dk og tog testen på vægten

Ja ja, jeg vidste da godt, jeg med fordel kunne smide fire kg. og dyrke mere motion ud over mine gåture. Men at jeg i min fysiske alder er 50 år, kom som et chok. Du har en dårlig kondition, sagde Christian som vejede mig. 

Jeg er altså kun 44!

Vægten viste altså at jeg vejer for meget, har for dårlig kondi, mangler muskelmasse, at min BMI er lidt for høj (det var ikke nogen overraskelse) og at jeg har en fysisk alder på 50 år. 

Det vil jeg gøre noget ved!

Den næste måned vil jeg spise sundere. Det vil sige, skrue op for grøntsagerne og ned for det hvide brød og pasta. Min fod er forstuvet, så jeg må ikke løbe før til marts, men jeg kan cykle. Christian siger jeg skal lave noget, som bygger min muskelmasse op og jeg skal have en høj puls for at få bedre kondi. 

Når folk står på tv i bikini og bliver målt og vejet for åben skærm, synes jeg, de er nogen af de mest modige man kan forestille sig. 

Nu har jeg lagt alle mine tal ud, og har oven i købet skrevet at jeg vil gøre noget ved det. Om en måned vil jeg lægge de nye tal på. Jeg skal altså ned og vejes igen og se om jeg er kommet godt på vej, eller om der skal mere til. 

Nederst på min bon fra vægten står der Physique rating OBESE. Det betyder fysisk tilstand: OVERVÆGTIG. 

Det er skræmmende sådan at se sort på hvidt. Jeg VIL ikke være overvægtig. Nu skal der gøres noget ved det. 

Tør du tage testen? 

Tør du tage sådan en test og følges med mig? Så find et fitnesscenter i nærheden af dig, som har en djævlevægt og få dine tal. Om en måned fortæller jeg hvordan det hele er gået for mig, så håber jeg du er nået endnu længere end mig. Prøv, om du kan slå mig.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang. 

Vi ses på en gåtur!

Gå-hilsner

Heidi

På en workshop lærer du at gå. Ikke som da du vær to år hvor du skulle lære hvordan man går men som voksen hvor du lærer hvornår du skal gå. Du kan gå mens du arbejder og på 117 andre tidspunkter. Alle skridt tæller i målet om at nå de 10.000 skridt om dagen. Læs mere på Gå Mig Glad under workshop.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.