161. tirsdagstur – Oplev kulturen i dit eget land

Hvad er kultur?

Kultur er et vidt begreb. At rejse er at leve, det sagde H. C. Andersen selv. Ja det er rigtigt nok, og det er sundt at få et andet land at se.

Smage maden

Se naturen

Høre et andet sprog

Se en anden byggestil

Vi er lige kommet hjem fra London, min søn og jeg. Det var en fantastisk tur med masser af oplevelser. Bestemt. Vi tager sikkert også til en storby igen til næste år. Men der er MASSER af kultur i Danmark. I sommers var vi i København og Nicolai ville gerne se Christiania. Det er da en kultur for sig! 

Kend dit land

Inden knægten flytter hjemmefra og måske tager på lange rejser, vil jeg gerne vise ham den Danske kultur. Ordet kultur er latin og betyder “det dyrkede”. Hvad dyrker du? Det kan være en masse mennesker der samles om en sport, det kan være campinglivet der trækker eller måske kører man motorcykel i en klub. Nicolai skal med os rundt og opleve den Danske kultur og her er noget af det jeg ønsker han skal se og opleve:

Hvert år er der folk som mødes i Ribe for at leve som Vikinger i Ribe VikingeCenter.

Hvis du aldrig har været i en banko hal er du gået glip af noget. Det er helt vidt som de går op i det! Vi skal besøge Fredericia Bankocenter.

Da jeg var barn var Ole Olsen er stor stjerne, men jeg har aldrig været til Speedway, så den er også på listen.

Min kæreste kommer fra Blåhøj som ligger lidt uden for Give. Der er der mange som går meget op i Traktortræk. Det vil vi ikke gå glip af i år!

I nordvest jylland ligger Thyborøn som er en fiskerby. Mon ikke er er lidt anderledes end i Kolding? 

Tæt på os ligger Jels hvor de spiller vikingespil.  Det skal vi ned og se. Jels vikingespil

I sønder jylland er ringridning stort. Det skal vi også opleve. 

Det er garanteret mange flere spændende ting at se, og vi når nok ikke det hele til næste år. Hvad har jeg glemt som du synes er vigtig vi når at vise Nicolai inden han flytter hjemmefra om forhåbentlig rigtig mange år? 

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang!

Gå – hilsner

Heidi

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.  

 

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.