168. tirsdagstur -frækt tilbud til min søn på 12 år

Mor han vil skrive frækt

Frækt eller klamt? Det er hverdag. Jeg husker ikke hvilken ugedag. Men det bliver en dag jeg aldrig glemmer, for jeg endte med at blive SÅ forarget.

“Moar, kom lige og se”

Det er min søn på 12 år som kalder inde fra værelset. Jeg er sikker på det er endnu en hundehvalp han har fundet på nettet som han vil fortælle mig at han ønsker sig til jul. Vi kigger på hund og vi har købt en. Det ved han bare ikke endnu. Det er en overraskelse.

Jeg kommer ind på værelset og spørger til hvad det er jeg skal se. Det er ikke noget på computeren. Det er på telefonen. Han har Snap Chat åben.

”Mor se lige hvad ham her skriver”

Jeg får lov til at se hvad de har skrevet. Først bliver der spurgt ind til alder og navn. Fyren i den anden ende skriver at han er 15 år.

Fyren har sendt et billede hvorpå han skriver: ”Skal vi skrive frækt?” Der er ikke noget motiv på billedet, bare sort skærm med teksten.

Min søn: ”Er du gay? Jeg er en dreng du ved!”

Fyren: ”nej det er jeg ikke. Det er også kun hvis du vil”

Jeg sidder og måber og er lidt i chok.

”Hvor er det godt at du kalder på mig. Det her er slet ikke i orden. Ham skal du ikke skrive med. Hvor kender du ham fra?

”Jeg kender ham ikke, men det var en anden fyr som foreslog at jeg skulle skrive med ham her”

Nu går det op for mig at min søn er på Snap Chat med mange han ikke kender. Jeg bruger ikke det medie særlig meget så jeg kender det ikke så godt.

De frække billeder

”Han har også sendt et billede”

”Har han det?” Jeg gruer for hvad jeg nu skal se og spørger min søn om han vil finde det så jeg kan se det.

Det er et billede af en underkrop. Man kan se underbukser og ben, og jeg kan godt fortælle dig at de behårede ben ikke sidder på en 15-årig dreng. Det er en voksen mand som vil skriv frækt med min søn.

”Ad”

Det er det min søn skriver til ham. Den kommentar har ingen virkning.

”Vil du sende et billede af din mave?”

Det er på det tidspunkt min søn kalder på mig.

Politiet

Jeg får min søn til at tage billeder af skærmen så vi kan gemme samtalen til politiet hvis de vil se det.

”Gider du lade være med at tage screenshot?”

Det er fyren som kan se at vi tager billeder af teksten. Det vidste jeg ikke at han kunne se. Straks begynder han at slette hans del af samtalen.

Han ved udmærket at det han gør, er forkert!

Jeg ringer til politiet som tager sagen meget alvorlig. Alt bliver noteret og jeg får at vide at i morgen vil en betjent tage sig af sagen.

Dagen efter ringer Mads fra politiet og afhører mig. Han får de tre billeder jeg har af samtalen så han kan se hvad der er skrevet.

”Vi kigger på sagen og ser om der, juridisk, er en sag”

Senere ringer Mads tilbage og vi får en lang snak om episoden. Der er ikke en sag at gå videre med. Det skyldes at der ikke er sket en krænkelse. Der er ikke sendt nøgenbilleder mod min søns vilje. Hvis der var sendt billeder af nogen uden tøj på, og min søn ikke havde sagt ja til at modtage sådan nogle, så havde der været en sag.

Mads bad mig tale med min søn om at man ikke skal skrive med nogen på de sociale medier man ikke kender, og at man skal fjerne folk fra sin liste hvis de skriver noget man ikke bryder sig om.

Nogle sociale medier lægger op til at man har mange såkaldte følgere, og andre at man kun har dem man kender. Under alle omstændigheder er det vigtigt at vi voksne taler med vores børn om hvad der er god og dårlig opførsel på nettet.

Jeg er stolt af min søn som kender forskellen, og har tillid til mig og kommer når han oplever noget han ikke bryder sig om.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Vi ses på en gåtur 

Gå-hilsner

Heidi

DÆMP STRESS OG KONFLIKTER PÅ ARBEJDSPLADSEN – MED EN GÅTUR. I mit foredrag til virksomheder fortæller jeg om hvordan I kan gå mens i arbejder.

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.

 

 

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.