170. tirsdagstur – et helt år uden at købe

Købe, bruge og smid væk eller aflever på genbrug

Det er så nemt at købe nyt, bruge det og smide det ud når man er blevet træt af det. Tit slider vi ikke tingene op før vi skiller os af med dem. Sådan er der mange af os som lever. Mig selv inklusiv. Men det vil jeg i år gøre op med. Nej, jeg vil blive ved med at bruge det jeg har og jeg vil blive ved med at aflevere det jeg ikke bruger på genbrug. Men jeg vil hikke købe nyt, eller brugt.

I et år vil jeg slå bremsen helt i bund med at købe nyt. Helt ærligt jeg har så mange finde ting og jeg mangler intet. Jeg mangler hverken

Tøj

Sko

Boligtextiler

Køkkengrej

Ingen regler uden undtagelser

Jow jow, hvis hunden gnaver sin snor over, køber jeg da en ny eller hvis mine sandaler går i stykker til sommer køber jeg også et par nye. Men det er kun de ting jeg absolut ikke kan undvære jeg køber.

Jeg glæder mig faktisk til at slippe for at skulle overveje om det lækre tøjklæde der lige er noget for mig, eller om de ugentlige tilbud af ting til boligen man finder i Netto er noget jeg skal ind og se på. Det skal jeg ikke. Jeg skal heller ikke have en dims med hjem fra ferien, eller på ophørs udsalg i min ynglings butik.

Lad dig inspirere af andre

Det viser sig at jeg ikke er den eneste som har taget et år uden at købe nyt. Det har Mie Schmidt også gjort og hun tager nu et år hvor hun kun vil have 50 stykker tøj i sin garderobe. Du kan læse mere om Mie her.

Hvis du har lyst er du meget velkomme til at gøre det samme. Lave købe stop i et år. Vil du være med? Smid en kommentar om hvad DU tænker om emnet, jeg er vildt nysgerrig på hvordan i andre derude gør i forhold til jeres shopping og hvor stort jeres shoppe gen er. Har du gjort noget lignede tidligere vil jeg MEGET gerne høre om dine erfaringer med at lade være med at købe ting og sager.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner Heidi

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.

Fotograf: Lisbet Winther

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.