176. tirsdagstur – jo rigere, jo mindre empati

Hvor meget empati har du?

Vi ønsker nok alle sammen at andre godt kan lide os og beskriver os i pæne vendinger med ord som empatisk, rar, imødekommende og sød. Men er der nogen sammenhæng i hvem i samfundet der har mest empati og hvem der har knap så meget empati? Kan man måle på din økonomi hvor empatisk du er?

Dem i de store biler viser mindre hensyn i trafikken

Bare fordi man har en stor dyr bil kan man godt vise hensyn i trafikken. Det gør de fleste heldigvis også. Men ikke alle. Jeg er ved at læse en bog der hedder Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag af Morten Münster. Den handler om adfærd og om hvordan vi kan ændre folks adfærd og få dem til at gøre noget andet end det de plejer. For eksempel i en virksomhed. På side 49 fortæller han om et forsøg der er lavet for at undersøge om dem med en høj indkomst har en anden adfærd og mindre empati end dem med en lav indkomst. Det har de.

Du kan se det hele i en TED-talk af Paul Piff på YouTube her.

Spørgsmålet er så bare om vi kan få dem med høj indkomst til at vise lige så meget hensyn til andre mennesker som dem med lav indkomst?

Tak fordi du føgler med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.