190. tirsdagstur – husk at downsize hver dag

 

Downsize hvad betyder det?

Det er meningen at du skal downsize selv om producenterne gør det svært. Det betyder at du skal købe og spise mindre portioner.  Jeg ved godt at jeg kommer til at lyde som en gammel kone når jeg siger det her, men da jeg var barn var der 33 cl. i en sodavand og det var noget vi KUN fik når vi var i byen. Hjemme fik vi juice når vi havde gæster. Vi havde stort set aldrig sodavand. I dag kan man købe en sodavand med to liter. TO LITER! Ja så er der også alle dem i mellem på en halv, en hel og halvanden liter. Hvis du køber en flaske med 33 cl. drikker du den. Måske kan du spare lidt pr. cl. ved at købe en på en halv liter. Men den drikker du også det hele af. Du gemmer jo ikke noget til næste dag vel? 

Klogere på konference

Kræftens Bekæmpelse vil gerne have at vi går ture fordi en gåtur påvirker vores celler positivt og er med til at nedsætte risikoen for at få kræft og gør os hurtigere raske hvis vi skulle være ramt. Derfor bad de mig komme og lave gåture til deres konference hvor man ellers sidder ned hele dagen. Samtaleemnet til gåturen var: 

Hvordan bekæmper vi overvægt?

Grunden til at det var dagens emne, var at overvægt og kræft har en direkte sammenhæng. Tænk det vidste jeg ikke! Jeg vejer tre til fire kg. for meget og det vil jeg nok altid gøre. Det man ønsker er at vi HOLDER vægten og det kan vi blandt andet gøre ved at downsize. Altså købe de små pakker i stedet for de store. 

Du kan spare penge ved at købe mindre
Selv om du kan spare penge ved at købe større portioner skal du tænke over om du i virkeligheden BRUGER flere penge, fordi du bare spiser mere. En pose slik for 11 kr. to poser for 20 kr. To kr. sparret HVIS du kan gemme pose nummer to. Det kan jeg godt. I fem minutter i hvert fald. Det vil altid være en dårlig forretning for mig at købe stort af den slags. 

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang. 

Gå-hilsner 

Heidi 

Her kan du læse mere om hvad en konferencegåtur er

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.