219. tirsdagstur – Nyhed: Gå-vært

Vil du være Gå-vært?

Som noget nyt, og egentligt er det slet ikke nyt, kan du blive Gå-vært i Gå Mig Glad. Det er ikke nyt, fordi jeg mange gange har været med DGI ude at undervise Gå-værter i hele Danmark. Det er så skønt at der er så mange som godt kunne tænke sig at være vært ved en gåtur en gang i mellem. Min opgave har været at fortælle min historie om hvordan og hvorfor jeg går i Gå Mig Glad og hvordan jeg er som vært. Hele min succes bygger på min rolle som vært, vil jeg vove at påstå. Ja og så min vedholdenhed. Jeg har gået 5-6 ture alene det første halve år, men jeg blev ved og i dag er vi aldrig under 10.

Hvad er en Gå-vært?

Det er dig som ønsker at gøre noget godt for dig selv, samtidig med at du gør en stor forskel for andre. Du går en tur i et fast interval som du invitere andre med på. Det kan være en gang i måneden, en gang i ugen eller hver anden uge. Det er helt op til dig. Måske er I flere om at dele en tur, sådan at der er gåtur selv om du er forhindret.

Den gode vært

I mit arbejde med DGI har vi altid talt om hvad der gør dig til en god vært. Hvad er det helt præcist den gode vært gør, kan, skal og er så folk føler sig velkommen og kommer igen? Jeg har taget noter hver aften jeg har været ude og det vi er kommet frem til den gode vært gør, kan, skal og er ser du her:

 • Kan skabe fællesskab
 • Fællesskabs-ånd
 • Se folk i øjnene
 • Giv hånd eller andet, hånd på arm/skulder
 • Ydmyg
 • Godt humør
 • Kulturskabende
 • Ligeværdig med deltagerne
 • Situationsfornemmelse
 • Andre skal føle sig godt tilpas
 • Alle skal have det sjovt
 • Grundig orientering på niveau
 • Møde deltageren hvor han/hun er
 • Autentisk – tro mod sig selv
 • Engageret
 • Tro på det
 • Rammesætning
 • Stabilitet
 • Forudsigelighed
 • Indlevende
 • Velforberedt
 • Motiverende
 • Nærværende
 • Smile
 • Glad

Du kan være med i fællesskabet og gøre en stor forskel for dig selv og andre. Når jeg er ude på opgaver i Gå Mig Glad, om det er en event, et foredrag, en workshop eller en netværksgåtur, lægger jeg altid op til at man kan fortsætte med at gå. Det vil sige at en eller flere kan melde sig til at påtage sig opgaven som Gå-vært når jeg er taget hjem. Jeg har skabt et fællesskab på Facebook for dig som har lydt til at være vært ved en gåtur. Her får du gode råd, inspiration og sparing.

Bliv medlem af gruppen Gå Mig Glad Gå-værter, så du kan blive klædt på til opgaven som Gå-vært.

Lær at gå

Det er min holdning at alle virksomheder bør have mindst en Gå-vært hver dag og tage ansvar for at alle medarbejdere har mulighed for at komme ud og få frisk luft og motion i løbet af en arbejdsdag. Derfor har jeg en workhsop som en af mine ydelser.

På en workshop lærer du at gå. Ikke som da du vær to år hvor du skulle lære hvordan man går men som voksen hvor du lærer hvornår du skal gå. Du kan gå mens du arbejder og på 117 andre tidspunkter. Alle skridt tæller i målet om at nå de 10.000 skridt om dagen. Læs mere på Gå Mig Glad under workshop.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Tak til Tanja Gotsæd Olsen for foto.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.