223. tirsdagstur – få din daglige skjulte motion

Den skjulte motion tæller meget

Det motion du ikke tænker over tæller meget. De skridt du går, uden at tænke over det. Måske kender du det at du sidst på dagen er helt flad fordi du har rørt dig for lidt. Du er med andre ord mange 1000 skridt fra dit daglige mål. Derfor går du en lang tur. For at komme i mål. Jeg vil gerne slå et slag for den vigtige skjulte motion, som Bente Klarlund kaldet den.

Små ændringer gør en stor forskel

Forestil dig at du sidder i kantinen med alle dine kolleger. En bemærker at der mangler salt og peber på bordet.

“Det henter jeg” siger en kollega med det samme

Du kender typen som altid springer op og henter diverse ting. Du kender også typen som aldrig rejser sig for at hente noget som helst. Vi skal prøve at få en masse af de små skridt ind i hverdagen.

  • Tag trappen i stedet for elevatoren
  • Spring op og hent ting
  • Parker lidt længere væk
  • Gå på arbejde eller tag cyklen
  • Gå eller tag cyklen til alt der ligger fem km. eller derunder væk
  • Gå mens du taler i telefon
  • Drop mail frem og tilbage, få vendt tingene på en gåtur
  • To skridt tæller også
  • Print på en printer som ligger længere væk

Nu har du en ide om hvad der kan være skjult motion i din hverdag

Den svære opgave er at få det implementeret. Hvor og hvornår kan du få lagt noget motion ind i din hverdag så du ikke er bagud på skridt når du kommer træt hjem fra arbejde?

Jeg synes at det med at tage cyklen eller gå i stedet for bilen på de korte ture, fungerer rigtig fint for mig. Jeg bruger også det at gå når jeg taler i telefon. Sidst men ikke mindst, starter alle mine møder med en gåture, hvis ikke vi tager hele mødet gående. De fleste forventer også at vi skal ud at gå fordi det jo er det jeg gør. Du kan også blive “sådan en” der går.

Her kan du i ALT.dk læse om hvordan du kan få bedre sexlyst og blive slank af at gå. Brug gerne den skjulte motion til at få flere skridt i hverdagen.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

I min workshop arbejder vi på at få flere skridt ind mens du arbejder. Det vil sige at du finder måder at gøre tingene lidt anderledes end du plejer og på den måde får flere skridt, mere energi, høj koncentration, god kommunikation og kreativitet.

 

Foto: Liane Hejlesen

 

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.