225. tirsdagstur – du er højest sandsynligt unormal, men føler dig normal

Normal og unormal

Hvordan ved du om du er normal eller ej? Jeg har det med at sammenligne mig selv med andre. Om det er godt eller skidt det ved jeg ikke men alt er jo i forhold til. Hvis du siger at noget er stort, ja så skal det være i forhold til noget andet. Hvis du går ind til et rugby hold så er du lille, men stiller du dig ved siden af børnene i en fjerde klasse så er du stor.

Det er blevet helt normalt at være overvægtig. Det er 51% af alle Danskere. DET er ret vildt synes jeg. Derfor vil du følge dig helt normal, selv om du ligger på en vægt der er uden for normal i en BMI beregner. BMI står for Body Mass Index og er en måde at finde ud af, om man er normalvægtig, overvægtig eller undervægtig. BMI-testen udregner et tal, som fortæller noget om forholdet mellem din vægt og højde. På Netdoktor.dk kan du beregne din egen BMI.

Hvis du har en BMI som ligger mellem 18,5 og 25 så har du en normal vægt. Jeg vejer 70 kg og er 168 cm. høj. Det betyder at min vægt er normal. Hvis jeg vejer mellem 53 og 70 kg. er jeg normal i min vægt. Det er et spænd på 17 kg. hvilket er meget. Da jeg var 16 år vejede jeg 54 kg. Nu er jeg 46 år og vejer 70 kg.

Salgstrik eller manipulation

Forleden var jeg i Fransa for at se på knickers og shorts. Den søde dame ville finde et par i str. 40 som jeg havde sagt var min størrelse. De var ALT for store.

Den søde dame: “Jeg har ikke en str. 38 men du kan lige prøve en str. 36”

Mig: “EJ jeg kan altså ikke passe en str. 36”

Den søde dame: “Prøv dem lige på”

Tænk engang! Jeg kunne passe dem. De sad perfekt. Min numse har ALDRIG været i noget som helst str. 36.

Mig: “Er de store i størrelserne?”

Den søde dame: “Ja”

Så er det jeg tænker om det er noget Fransa har valgt at rette til sådan at jeg følger mig super slank? Jeg ligger i toppen af min BMI og jeg VED at jeg ikke er en str. 36. Men de vil sikkert gerne have at jeg følger mig slank og normal. Hvis jeg tager så meget som et kilo på så er jeg overvægtig så jeg ligger lige på grænsen.

DR har skrevet en artikel om emnet som du kan læse her.

Når jeg er på en opgave for DGI hvor alle er sådan nogle smalle fitte folk føler jeg mig lidt tyk og når jeg er sammen med folk som er større end mig føler jeg mig slank. Alt er i forhold til…

Normal eller unormal. Jeg synes det er skræmmende at det er mere normalt at være overvægtig end normalvægtig. Hvad synes du?

Tusinde tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Sidder du ned en time af gangen eller mere på dit arbejde? På min workshop lærer jeg dig og dine kolleger at #gåmensduarbejder sådan at du har energi til hele dagen. Desuden taler man så godt når man går og det giver en god kommunikantion i huset. Hvad ville det betyde for dig at have 5.000 skridt på tælleren når du har fri fra job?

 

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.