227. tirsdagstur – fra usund med dårlig søvn, slik og 40 smøger om dagen til sund v. Lars Uggerly

Fra usund til sund

Mit Navn er Lars Uggerly, jeg er 45 år gammel og har i mange år arbejdet som event mager og diskoteksejer. Det vil sige mange arbejdstimer på skæve tidspunkter især nat og weekend. Dette medførte manglende søvn, dårlige madvaner og oveni røg jeg 40 cigaretter om dagen. Jeg var meget usund.

i 2017 trappede jeg alvorligt ned på event arbejde og på diskoteket stoppede jeg i bestyrelsen. Jeg stoppede rygningen, men jeg startede som nattevagt på en ungdominstitution, og her startede bare flere dårlige vaner. Slik, kaffe og masser af sodavand og energidrik om natten og i så store mængder at mit system simpelthen lukkede ned. Meget mod min vilje måtte gå til lægen.

Og 27 Marts 2019 fik jeg så konstateret ”Diabetes2” samt et meget voldsomt forhøjet kolesteroltal. Jeg fik en alvorlig løftet pegefinger fra lægen, og besluttede her at livet skulle ændres omgående. Jeg havde læst at den bedste og sundeste måde at tabe sig på, var ved at omlægge kosten og gå ture.
Dette startede jeg på samme dag. Der gik lige 14 dage før jeg rigtig fandt rytmen med kosten og motionen.
Men så fik vi en slædehund og morgen gå turen blev pludselig meget nemmere 😊

Vægttab på 60 kg.

Jeg starter 27 marts på en vægt der siger 150 kg, og begynder med at gå 7 km morgen og 7 km aften, og meget hurtigt begynder vægten at falde, men i et fornuftigt tempo og i dag vejer jeg 90 kg og da motionen har været gå ture er forbrændingen sket i et tempo som kroppen har kunnet være med til og har intet overskydende hud som kræver operation.
Min sukkersyge er motioneret væk og kolesteroltallet er i topform.

Så det kan lade sig gøre at gå sig slank, bare husk at kosten også skal lægges om ellers er det op af bakke. ( men der skal være plads til at synde ellers bliver det surt) husk det en IKKE en kur men en ”livsstilsændring” som du skal foretage.

Men når det så ruller, så husk at medaljen altså også kan have en bagside, især hvis du forelsker dig i at bruge bla. smart ure med skridttæller, dette kan blive en besættelse, og tro mig denne fælde faldt jeg i , og lod tallene styre mig og var på et tidspunkt oppe på 35000 skidt hver eneste dag ugen rundt (dette svarer til en lille ½ maraton hver dag) og var manisk for at nå tallene hver dag, også så meget at andet pludseligt var svært at nå.

i dag har jeg smadret uret og slettet skridttæller mm fra telefonen og begyndt at bruge et almindelig ur uden nogle ringe som skal lukkes eller tal der måles hver dag, ja selv vægten er analog, fordi også den styrede en overgang det hele, så pas på der er fald grupper, men med omtanke er det ikke så svært.

Sund kan blive for meget og dermed usund

Drop tabeller og programmer til din motion og vej dig kun hver søndag, så vil du opnå de bedste også psykiske resultater.
En lille side historie er at i januar 2020 fik jeg konstateret nyrekræft og blev hasteopereret, men grundet det gode fysiske form som jeg havde opnået gik jeg allerede få dage efter en ½ maraton, og da jeg faktisk var mest smertefri når jeg gik mine ture, har dette faktisk betydet at jeg er igennem uden at bruge nogen former for smertestillende medicin.

Havde kræften noget at gøre med det store vægttab trods motion?? Nej det spurte jeg lægerne om, men svulsten var 5 år gammel, så det havde ikke været derfor, men ved at begynde med gå ture havde jeg faktisk opnået at bremse den, og kroppen at fortælle at noget var galt.

I dag, næsten 1½ år efter start er vægten stadig 90 kg og går en fast morgentur og det samme efter aftensmad samlet 1 time og cirka 45 min hver dag.
Kosten er varieret med der er plads til livskvalitet hvis du forstår 😊

Lars Uggerly, Glyngøre

En ting er at Lars holdt op med at være usund. Noget andet er at han holder det. Den nye måde at leve på holder ved. Jeg er meget imponeret.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Få dine bedste billeder fra dine gåture på min Instagram profil ved at bruge hashtag #gåmigglad

Hvis du sidder ned en time af gangen eller mere på arbejde og har meget få skridt til fyraften kan du med fordel lære at gå mens du arbejder. Jeg har udviklet et genialt produkt. Nemlig en workshop hvor du og dine kolleger lærer at gå mens I arbejder. Vil du ved mere kan du læse mere her og jeg vil meget gerne give dig et kald. Send en sms på 22400022 eller skriv en mail til heidi@gaamigglad.dk

Natur foto: Helle Halken

Lars Uggerly, usund - gå mig glad - livsstil - 150 kg.
Lars Uggerly - usund - 90 kg. - gå mig glad - sund - gåmensduarbejder - gaamigglad

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.