135. tirsdagstur – din ensomhed er din egen skyld

Ensomhed

Nu siger jeg ordet. Ensomhed. Mange er ensomme men det er ikke noget vi taler om. Man går ikke rundt og siger at man er ensom, selv om man er det. Det er noget man er fordi man ikke kender ret mange mennesker, eller fordi man har mange timer alene i ugen.

Helt ærligt og meget groft sagt, så er det din egen skyld. Enten gider folk ikke være sammen med dig fordi du altid er negativ og brokker dig, eller også er du i så dårlig form at du ikke er i stand til at komme rundt. Hvis du altid brokker dig over alt muligt, arbejde, parforholdet, huller i vejene, sygdom, vejret og alt muligt andet, så er der ingen som gider være sammen med dig. Du er nød til at være positiv.

I forhold til at komme rundt, så meld dig til noget

Meld dig ind i en forening, dem har vi mange af i Danmark, og vær aktiv der. Så møder du mennesker. Sørg for at holde dig i god form så du kan komme rundt. Det vil sige du kan gå, cykle køre bil og tage bussen til den forening du har meldt dig ind i. Om du er besøgsven, hjælper med lektier, cykler med dem på plejehjemmet, går til gymnastik eller strikker bamser til syge børn, er fuldstændigt ligegyldigt, bare du gør noget for at komme ud af din ensomhed. Hvis du gør det, lover jeg dig at du bliver mere glad, får nye bekendte (venskaber kan tage år at bygge op) kommer ud og får indhold i dit liv.

Bryd dine grænser

Jeg ved godt at det kan være meget grænseoverskridende at komme første gang alene til noget, men det har været første gang for alle de andre også, og der er stor brug for din hjælp derude. Hvis har en god ven eller veninde så spørg vedkommende om de vil hjælpe dig ved at følges med dig første gang. Hvis det er en god ven, så siger vedkommende ja.

Hånden på hjertet, hvad gør du for at komme ud af din ensomhed og for at møde nye mennesker? Min påstand er, at hvis du gør noget af det jeg skriver om her, så sker der også noget. Men det er op til dig, og du skal gøre noget. Det er dit ansvar, men du skal bede om hjælp hvis du har brug for det. Du skal tage initiativ og være åben og så må du for pokker være positiv, ellers gider folk dig ikke.

Kristeligt Dagblad har skrevet meget om emnet. 

Her er der mange gode råd til unge, som også kan bruges til os over 40. Mindhelper guider unge gennem hårde tider.

Tak fordi du følger med. Vi ses på en gåtur!

Gå-hilsner

Heidi

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.