26. Tirsdagstur- Lav lækker pesto af grøntsags affald

Jeg laver lækkerier af vores grøntsags affald

Når jeg har en selleri med top, bruger jeg toppen til at lave pesto af. Det gør jeg også med porre toppe og bladselleri toppe. Førhen smed jeg dem ud, men nu bruger jeg dem til pesto.

En klassisk opskrift på pesto er med basilikum, parmesan, olie, pinjekerner, citron og hvidløg. Det er en dyr ting at lave da mange af ingredienserne er dyre at købe. Men hvis man laver den af “affald” som jeg gør, og bruger andre kerner bliver den billig.

Jeg bruger grønt toppe, lidt urter fra haven, græskarkerner eller solsikkerkerner, citron (kød uden kerner og skal) hvidløg, olie, prima Donna ost, og lidt salt. Det hele køres sammen i blenderen og vupti så er der pesto. Har du en rest purløg stående i vindueskarmen, kan du også putte den i. Alle former for urter, er velkommen i en pesto. Find din egen smag. God fornøjelse med at lave vitamin bomber til vinter. Se billeder nedenfor.

Ps. Jeg synes det er nemmes at skylle grøntsager i en skål vand. På den måde falder alt sand og snavs til bunds.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

November 18, 2015 at 0453PM (1) November 18, 2015 at 0516PM

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.

DÆMP STRESS OG KONFLIKTER PÅ ARBEJDSPLADSEN – MED EN GÅTUR. I mit foredrag til virksomheder fortæller jeg om hvordan I kan gå mens i arbejder.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.