47. Tirsdagstur- Det er bare mad

Mad er mere end bare mad

Det er bare mad, vi putter i munden. Eller er det? Jeg er på en udrensningskur, og får både renset fysisk ud, men også mentalt. Normalt spiser jeg, når jeg er sulten, når jeg keder mig, når jeg er ked af det, når jeg er alene, når jeg hygger mig, når det er gratis, når jeg er social, og når det bare er for lækkert til at lade være.

Nogle spiser økologisk, nogle spiser af og til, eller ofte gourmet, nogle spiser usundt, nogle spiser ikke kød, nogle spiser ikke hvidt brød, nogle spiser efter sin blodtype, og listen af måder at spise på er langt. Meget lang.

Men det er jo bare mad

Jeg er total udfordret på denne her kur, fordi jeg er sulten, fordi jeg ikke får tilberedt mad, men mest flydende, og fordi jeg ikke må få mælk i min kaffe, og i det hele taget slet ikke drikke ret meget kaffe. I dag må jeg spise 600 kcal. ud over de flydende ting jeg får, og ud over ting fra den liste af “frie” ting jeg må spise, som ikke tælles med. Nøje sådan en hakkebøf er da aldrig blevet nydt så meget. Den var saftig, den var krydret, den var sprød og smagte af kød.

Min kur går ud på at rense kroppen for affaldsstoffer, og komme af med dårlige vaner som sukker, kaffe og overspisning. Min mentale udrensning er stor synes jeg. Når jeg er beskæftiget og bliver ved med at holde mig i gang, er det ikke så slemt, har jeg lagt mærke til. Men lige så snart jeg sætter mig ned, så er den gal. Jeg mærke lige nu, om jeg er sulten i min maven, eller om det bare er inde i mit hoved der er et labrador-gen der fortæller mig at jeg skal spise. Jeg sætter kæmpe stor pris på en tomat og en hakkebøf. Det er luksus.

Jeg tror det er meget sundt at blive nulstillet

Både fysisk og mentalt. For i mange dage holder jeg mig ikke oppe på sukker og kaffe, når min energi er ved at dale om aftenen. Jeg skal ikke handle og tænke i opskrifter, jeg kan bare spise de rå varer, og drikke min pulver. Det er nemt og ukompliceret.

Min pointe er: at vi har godt af at skulle undvære, at mærke sult (man overlever), spise rå og enkle madvarer og holde os langt væk fra sukker og andre vanedannende sager. Se lige billedet af nogle af  ting der er på den “frie” liste. Smukt mad. Velbekomme!

Tak fordi du føler med, du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

Du inspireres til at sælge skindet før, du har skudt bjørnen. Ringe til de rigtige kunder selvom telefonen vejer 70 kg.. Gøre dig klog uden at bruge mange penge på dyre kurser. Og få gratis presse der sikrer dig omtale for 10.000 vis af kroner i foredraget om iværksætteri.

DÆMP STRESS OG KONFLIKTER PÅ ARBEJDSPLADSEN – MED EN GÅTUR. I mit foredrag til virksomheder fortæller jeg om hvordan I kan gå mens i arbejder.

 

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.