65 årig og 71 årig gik sig til venskab – 241. tirsdagstur

Et stærkt venskab kom under Corona ned lukning

Else på 65 er flyttet til Kolding fra Fyn. Hende og manden flytte ind i Låsbygade. Elses veninde havde i Nettos blad LIME læst om ugentlige gåture i Kolding. Gå Mig Glad. Else tænkte at det var en god måde at få set byen på og lære nogle at kende. At det skulle blive til et venskab vidste hun ikke endnu. Den 20. oktober stopper gåturene fra Ågade da Danmark desværre lukker ned på grund af Corona.

Vil gerne gå hver dag

Inga som har boet i Kolding i mange år, går også med på turene fra Designskolen så tit hun kan. Hende og Else falder i snak og kommer godt ud af det sammen. Rigtig godt. Pokkers også at Gå Mig Glad er lukket ned. Inga ville gerne fortsætte med at gå og ville gerne have selskab af Else. Inga vidste godt at Else boede i en af de nye lejligheder i Vester Ringgade mellem Fakta og Brugsen men ikke i hvilket nummer.

“Jeg drejede rundt om mig selv mange gange inden jeg ringede på”

Den 27. april startede jeg Gå Mig Glad op igen, da man nu må være 50 personer samlet udendørs. Jeg kommer til at gå med Else som fortæller mig at hun og Inga har gået hver mandag formiddag siden starten af november. Det glæder mig at høre! Hun fortæller at hendes vægt ikke har været her siden hun var i tyverne. “Hvordan går det med foden” spørger jeg. Jeg vidste at Inga har døjet med ondt i den ene fod i rigtig lang tid. “Pist væk” svare hun. “Det hele skyldes gåturene!” siger hun. Det er en fantastisk historie, synes jeg og løber lidt frem i flokken for at nå op til Else.

“Ja jeg vidste jo hvor Else boede men jeg skulle samle mod til mig for at spørge om hun ville med ud at gå. Jeg drejede rundt om mig selv mange gange før jeg ringede på.” fortalte Inga

Else fortæller mig på gåturen om den dag Inga ringede på hendes dør

“Jeg blev lidt overrasket, men også glad” Inga havde sagt at hun ikke ville trænge sig på men hun ville høre om Else ville med ud at gå. Else vil gerne med ud at gå. De har gået sammen hver uge lige siden.

Efter gåturen trækker jeg de to damer til side og spørger om jeg må fortælle deres historie. De smiler og siger ja i kor. Det er LIGE PRÆCIS det jeg ønsker der skal komme ud af Gå Mig Glad. At folk får motion, finder nye bekendt skaber, ser sider af byen de ikke plejer at komme i og får frisk luft.

De to kvinder mødes hver uge hos Else. De drikke ikke kaffe, mødes indendørs eller andet. De går “bare”. En gang har Inga været inde og se Elses nye lejlighed, men ellers mødes de kun udenfor. Inga fortæller at hun går på toilet inden hun tager hjemmefra og jo kan komme det igen når hun kommer hjem igen.

De har gået mange ture nu og Else er især imponeret over Marielundskoven som ligger tæt på byen. De to kvinder har en god kemi og er enige om at hvis det regner så flytter de turen fra mandag formiddag til senere på dagen eller en anden dag. Det betyder ingenting. De udvekslede telefonnummer den første gang de gik sammen. Turene er på 5-6 kilometer. En gang gik de i 1 1/2 time.

Vil du med på landet?

Inga ville gerne vise Else en butik som ligger et stykke uden for byen. “Den kendte hun jo nok ikke” Derfor kørte de en dag på landet og gik en tur i området omkring butikken. Ellers mødes de hos Else.

Jeg kan mærke at der er opstået et venskab for livet. Det tager det meget stille og roligt. De mødes hver uge, men der kan laves om i aftalen og man er åben for nye steder at gå. De går begge hver dag. Tusinde tak fordi I har lyst til at dele jeres historie Else og Inga!

Skulle du nu sidde med lyst til at oprette din egen gåtur, vil jeg invitere dig ind i min FB gruppe hvor vi er over 100 gå-værter. Der kan du søge hjælp og få gode råd til hvordan du er en god vært. Søg ind i gruppen her

Gå-hilsner

Heidi

Ønsker I at få et anderledes foredrag man aldring glemmer finder du mine foredrag her

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.