Derfor skal du aldrig spørge nogen om hvordan det går. 269. tirsdagstur

En dag jeg lærte en masse

Det er torsdag eftermiddag i Århus og jeg er inviteret til oplæg med Torben Lorentsen fra Passion360. Vi skal høre om glade medarbejdere og det passer jo godt til Gå Mig Glad. Torben fortæller en masse om hvordan vi mennesker tænker og om hvordan vores hjerte opfanger 10 gange hurtigere end hjernen.

Forskellen på går og har

Torbens oplæg er meget spændende og lærerigt og vi kommer også ud at arbejde i små grupper. Jeg tager mange ting med hjem den dag, som jeg aldrig vil glemme. En af de ting er måde vi spørger ind til hinanden på. Altså når vi lige skal høre lidt om hinandens ve og vel.

“Hvordan går det?”

“Hvordan har du det?”

Der er kæmpe stor forskel på de to spørgsmål. I det første spørger du ind til hvordan det går. Altså hvordan går det på arbejde, med dine børn, med parforholdet, med ombygningen derhjemme og så videre. Altså om alt det omkring personen.

I det andet spørgsmål vil du gerne vide hvordan vedkommende du står overfor har det. Hvordan har DU det? Her vil du gerne vide om vedkommende er glad, rask, trives og har det godt. Kan du høre forskellen?

Jeg vil i hvert fald tænke over det. Det kan naturligvis godt komme for tæt på hvis det er en person man ikke kender så godt, eller det er meget længe siden man har talt sammen. I det tilfælde kan det være fint at spørge hvordan det går, synes jeg.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Hvis du ønsker at få hjælp til at holde gående møder i jeres afdeling, så book en workshop. Er det mere et foredrag I søger, så finder du dem her. Jeg laver også gåture hos jer, og der er ikke mindre en 7 slags at vælge mellem. Dem finder du her og her.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.