Det er dem med personlige problemer der går hele tiden – 250. tirsdagstur

Problemer kommer og går. Både de personlige problemer og de praktiske. Vi undgår ikke problemer i vores liv. Nogle løses på praktisk vis og andre er personlige og kræver noget af os psykisk og mentalt.

“Hun har nok nogle problemer med sig selv. Det er derfor hun dyrker så meget sport og går hele tiden”

“De har nok fået at vide af lægen at de skal gå. De har nok fået en sygdom eller sådan noget. Det er derfor de går hver dag”

Den slags kommentar får jeg tit når jeg taler med folk. Mit fag gør at jeg ofte får folks antal daglige skridt at vide og hvad de i øvrigt tænker om det at gå.

Gå så går det nok, sagde Søren Kierkegaard.

Jeg kender flere som går hver dag for at få personligt overskud og ro i hovedet. Andre går efter en smal talje og en vægt der siger NORMAL i BMI. Men den er jo go nok at hvis du har personlige problemer er det en god ide at gå en tur. Jeg mener bare ikke man kan sige om alle dem som går hver dag, at de har personlige problemer.

Forleden faldt jeg i snak med en dame som går hver dag

Jeg ser hende tit. Hun kommer forbi vores hus hver morgen på sin gåtur. Nå, men vi faldt i snak og hun fortalte mig at hun går en tur på 5 km. hver morgen, cykler 7 km. på sin kondicykel som står i stuen og så cykler hun 18 km i en fast rute i byen hver eftermiddag. Hun er 84 år og vejer ikke et gram for meget. Hun fortæller mig i grove træk sin livshistorie på de 20 minutter vi går sammen.

“Jeg er enke”

“Jeg har ikke set mine børn i 10 år. Ikke rigtigt. Den ene kommer forbi et par timer en gang om året til min fødselsdag. Men jeg holder mig godt og når jeg hører om hvilke problemer andre har, så synes jeg at jeg har det godt.”

Jeg tænker at hun gør det godt, den gamle dame. Det er fordi hun er så aktiv at hun ikke fejler noget som helst. Hun kan godt se at det er noget bøvl at blive syg. Hun føler ikke hun har flere eller større problemer end andre.

Om hun går for at holde sig i god fysisk form eller om hun går for at udholde det mentalt at hun næsten ingen kontakt har med sine børn, ved jeg ikke. Men en ting er sikkert. Hun har det så godt fordi hun går og cykler hver dag. Det giver hende personligt overskud og holder hende sund og rask.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Har du lys til at få gode råd til hvordan du kan gå i arbejdstiden kan du melde dig ind i min Facebook gruppe her.

Ønsker I et foredrag i virksomheden kan du booke mig her.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.