Din alder når du dør er ikke vigtig – 257. tirsdagstur

De fleste vil gerne dø i en høj alder

Hvor gammel vil du gerne være når du dør? 90, 100 år? Er det vigtigt for dig hvor gammel du bliver?

Der er to ting vi ved med sikkerhed i vores liv. Vi skal betale skat og vi skal dø. Hvor gamle vi bliver ved vi ikke. Heldigvis. Det er ganske forfærdeligt når et ungt menneske går bort. Det er næsten ikke til at bære og jeg kan ikke forestille mig noget værre end at miste sit barn. Det er ikke ok når unge dør. Punktum. Det er unfair.

Lad os antage at du når en høj alder

Den alder vi gerne vil have når vi dør er høj. Men hvor høj og er det vigtigt? Det mener jeg ikke. Om jeg bliver 70, 87, 91 eller 99 år er ikke vigtig for mig. Det er dog helt vildt vigtigt at jeg har det godt mens jeg er er. For mig betyder det at jeg kan klare mig selv og at jeg har min bevægelsesfrihed. Uanset alder. Med det mener jeg at jeg kan komme rundt, jeg kan gå.

I dag har jeg min bil og jeg håber jeg kan køre bil til jeg når en høj alder. Når jeg så bliver for gammel eller for svag til at kunne køre forsvarligt bil, må jeg gå rundt og ordne hverdagsting som at handle ind, gå til toget eller bussen. Det er vigtigt for mig.

“Hvis jeg kunne i går, så kan jeg også i dag”

Det var en gammel dame i tv som gjorde gymnastik hver dag. Hun var 90 år og kunne få sin krop til ting som jeg som 48 årig ikke kan i dag. Det at gøre lidt hver dag og holde tingene ved lige gør at du bliver ved med at holde en god form. Det er ikke så meget der skal til. Du skal bare blive ved.

Mit bud er naturlig vis at gå hver dag. Sæt dig et mål for hvor meget du vil gå hver dag og gør det.

Det at have det godt mens vi lever kan forstået på to måder. Det gode liv og det sunde liv. Det har jeg skrevet om her.

Hvis du gerne vil tjekke din alder når du dør er der her en lille test. Jeg har taget den og den siger at jeg bliver 83 år gammel. Det er ok alder for mig at gå bort i, hvis jeg har det godt ind til da, synes jeg.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.