Dovenskab og ulykke – 244. tirsdagstur

Dovenskab er roden til alt ondt

Som selvstændig skal man selv planlægge sin tid. Du behøver ikke være selvstændig for at skulle det. Du kan være pensionist, ansat, ledig eller på deltid og stadig skulle planlægge din tid. Og din fritid.

Der er 1.000 ting man kan gøre og lige så mange man kan udsætte.

“Når nok er nok” sagde min psykolog en gang. Underforstået, at når jeg havde fået nok af noget, gjorde jeg noget ved det. Det er rigtigt nok. Også på den lille skala.

“Man bliver ikke lykkelig af dovenskab”

Det var min tidligere genbo som var ved at vaske bilen efter hækken havde fået en tur. Den trængte ikke hvis du spurgte mig. Hverken bilen eller hækken. Bilen blev vasket hver uge og alt stod i den sirligste orden. Intet var overladt til tilfældighederne.

Fair nok! Det er fedt at få noget gjort, og jeg har det altid godt med at få noget gjort som jeg længe gerne har ville have ordnet. Men jeg kender godt til dovenskab. Den giver mig dårlig samvittighed. I hvert fald hvis den har taget overhånd i en periode. Når jeg ikke har noget at lave og ikke har haft det længe kan jeg godt blive doven. Når jeg derimod har travlt får jeg endnu mere fra hånden og lyst til at lave mere.

Balance i tingene

Der må være en måde at få balance i tingene. Lave struktur, systemer og sørge for at gå i seng med god samvittighed hver dag. Min kæreste laver små lister over de ting han gerne vil have lavet. De kan godt ligge længe, men så får han streget en ting og så en mere og pludselig er listen ordnet. Jeg skriver hver morgen en lille liste over ting jeg skal ordene i løbet af dagen. Det giver energi at holde sig i gang. Og det giver god samvittighed og godt humør at få ting gjort. Store som små. Sørg for at komme ud af døren hver dag inden klokken 9. Det sætter dig i gang og giver energi til at fortsætte. Der er forskning som viser at det påvirker din dag positivt at være ude i frisk luft inden klokken 9.

For lidt og for meget. Gør noget, slap af.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Du kan følge med på Facebook her

Find mine foredrag her

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.