Du skal undgå den fanatiske gåtur – 236. tirsdagstur

Din fanatiske tilgang er enormt usund

Derfor skal du undgå den fanatiske tilgang til tingene. Måske kender du en som er utrolig fanatisk med et eller andet. En veganer eller vegetar, en politikker, en troende eller en som er fanatisk omkring sit arbejde. Det er for meget.

Jeg VED det er sundt at gå en tur. Meget endda. Men du kan gå FOR meget. Hmmm hvordan det?, tænker du måske.

Til en privat fest hos en veninde kom jeg til at tale med en kvinde som var med i Tæl Skridt kampagnen som Dansk Firmaidræts forbund laver. Det er et godt initiativ som går ud på at motivere medarbejdere til at gå. Man kan som virksomhed melde hold til og være med i konkurrencen om fede præmier og det er der hvert år mange der gør. Et fantastisk ide som får mange ud at gå.

Kvinden fortæller mig at en kollega på hendes arbejdsplads var begyndt at gå 60.000 skridt om dagen.

T R E D S T U S I N D E!!!! 

Hun stod meget tidligt om for at gå. Hun gik i alle pauser og tog sin mad med ud på gåtur. Hun gik når hun kom hjem og gik i det hele taget hele tiden.

Med den fanatiske tilgang til det at gå, er jeg nød til at sige STOP. Det er ikke sundt.

Det bliver værre endnu…

Kvinden fortæller mig at damen med de 60.000 skridt kom på en 6. plads på landsplan. Gad vide hvor mange skridt nummer 1, 2, 3, 4 og 5 gik? Jeg tror faktisk ikke jeg vil vide det.

Det er noget lort (undskyld mit dansk) når din motion overskygger alt andet og det fylder lige så meget i din hjerne som cigaretter gør for en ryger.

Alle har godt af at gå en tur og jeg vil elske hvis vi alle sammen invitere en med på en gåtur med jævne mellemrum. Hvis du har lyst til det kan du melde dig ind i min gruppe på Facebook for gå-værter. Jeg tror på jeg kan ændre sundheden i verden med gåture. Bare vi ikke overdriver.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde MIG i gang.

Gå-hilsner

Heidi

P.s. Der er halv pris på mit foredrag for skoler og foreninger. Sig til hvis I ønsker en pep-talk og en masse energi. Skriv til mig på heidi@gaamigglad.dk eller ring på 22400022. Jeg vil elske at komme ud til jer.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.