Energi, ikke på gåtur, men i alt dit lort – 260. tirsdagstur

Skil dig af med dit lort, og få energi

Det er ikke kun på en gåtur, i din nattesøvn og i din kost du kan hente energi. Det kan du også ved at skille dig af med alt det lort, du ejer, som du ikke bruger. Mit udtryk lort, er meget grimt. Jeg har altid været optaget af at sortere, rydde op og smide ud. Nok mest fordi min mor er en samler. Jeg vil ikke ende med at bruge årevis af mit liv på at rydde op inden jeg dør, som min mor gør.

Den energi der er i dine ting svarer ikke til værdien

Har du prøvet et rydde op, køre væk og gøre rent? Så kender du den følelse der er lige så fuld af lettelse og ny energi som det er at komme ud og trække vejret helt ned i lungerne, efter mange timer stillesiddende arbejde. Det er SÅ skønt at få luft. Luft i skuffer, skabe og i hjemmet generelt, og luft i lungerne i form af den friske luft udenfor.

Måske har du nemmere ved det hvis du giver tingene væk. Enten til genbrugsbutikken eller til nogen du kender, eller nogen der trænger. Der er masser af muligheder for at tage billeder og lægge tingene op på nettet. Du kan naturligvis også sælge tingende, det forlænger dog ofte processen.

Problemet med at rydde op, er af og til at det er svært at skille sig af med tingene. Ikke fordi de er noget værd i værdi, men af mange andre årsager som kan være:

Den har jeg haft altid

Den fik jeg af min bedstemor, som er død nu

Den har mit barn lavet i børnehaven

Den var dyr

Den var svær at få fat i

Den var så moderne, engang

Den får jeg måske brug for, på et tidspunkt

Hvis vi tager ALLE følelser ud af ligningen, så er det nemt at rydde op og smide ud, eller aflevere på genbrug. Jeg synes altid man skal aflevere det der kan bruges igen, hos den nærmeste genbrug.

Jeg planlægger at købe sommerhus ved Vesterhavet i løbet af de næste to til fem år. Ville det ikke være dumt at skille med af med alt muligt nu, som jeg højest sandsynligt vil få brug for i sommerhuset? Jo, det synes jeg da. Min søn fylder 16 år til sommer så han skal jo også bruge et eller andet, når han flytter hjemmefra. Så det vil jeg da også lige vente på. Selv om han siger han ikke vil have noget med hjemmefra.

Timingen skal være i orden, så er der bedst energi

Det bliver en stor omvæltning for mig når min søn flytter hjemmefra, og når jeg får sommerhuset. Det store skifte kommer vi til at mærke i vores hjem, og vil naturligt give en oprydning og flere køreture til genbrug. Jeg glæder mig til det. Du får lige et par tip til oprydning af mig.

Ryd op, når du er klar

Timingen skal være der

Tag et rum af gangen

Start med det nemmeste

Rigtig god fornøjelse!

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Skulle du få lyst til at få mine tips til hvordan du kan gå mens du arbejder, vil jeg invitere dig ind min gruppe på Facebook her

Alle mine foredrag finder du her

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.