Er verden klar til det vigtige emne? 267. tirsdagstur

Et vigtigt emne for vores fælles sundhed

At det er et vigtigt emne er ikke det samme som at vi er klar til det. Måske er det mig som er lidt foran i min holdning, og måske bliver det aldrig accepteret. Jeg ved det ikke. Men jeg synes det er et vigtigt emne så derfor tager jeg det op. Ansvar. Fælles ansvar for vores motion.

På arbejde og i fritiden

Din motion, kost, rygevaner og søvn kommer jo ikke andre ved. Eller hvad? Det er alt sammen noget der påvirker vores overskud, energi, sundhed og gennerelle helbred. Hvordan vi spiser, ryger, sover og motionere. Derfor synes jeg det er ok at vi taler om hvordan vi i fællesskab kan være med til at hjælpe hinanden et lille stykke i den rigtige retning. Uanset om det er i vores fritid med familie og venner, eller det er i arbejdstiden er det mit ramme alvor at vi alle har et ansvar for at invitere hinanden ud at gå.

Det kan være græseoverskridende

Vi er måske vant til at sidde ned og drikke kaffe og spise når vi ses. Måske holder vi alle vores møder og samtaler på arbejde i et mødelokale. Det er en anden måde at være sammen på når vi går en tur sammen. Det kræver mod at ændre den måde vi plejer at gøre tingene på. Det mærker jeg når jeg er ude i virksomheder og hjælpe dem til at gå mens de arbejder. Det er en stor kulturændring. Det kan det også være mellem to venner. Nu vil jeg gerne invitere dig til at tage dette emne op blandt dem du mødes med. Skal vi gå en tur?

Bryd vanerne i fællesskab

Skal vi ikke aftale at fra og med i dag, går vi en tur først og drikker kaffen bagefter? Både på arbejde og privat. Om ikke andet så bare fem minutter. Når vi går er vi ligeværdige og nervøsitet forsvinder ud i gruset under os for hvert skridt vi tager. Vi går samme vej og kommer ind på hinanden på en naturlig måde. Bare fem til ti minutter kan være nok. Det giver 500 – 1.000 skridt. Tænk engang. Hvis vi alle invitere på en gåtur, bliver det helt naturligt til sidst og jo flere der gør det, jo flere kommer ud at gå.

Tag din del af ansvaret

Hvis ikke den første gør det og bryder vanen, kommer vi jo aldrig i gang. Men når den første begynder at gå hele tiden, smitter det må de andre venner, veninder, kolleger. Jeg har set det ske mange gange. Så lad os alle tage det ansvar for fælles sundhed ved at invitere hinanden ud at gå.

10 situationer hvor du kan gå

  • Til veninde tid
  • Når du har spist -gå med en ven, eller ring til en ven
  • Når du kommer hjem fra arbejde, gå med din partner, nabo, ven eller barn
  • Giv en gåtur i gave. Der er så mange fine arrangementer du kan booke
  • Gå til parmiddage. Det gør vi altid, bare en halv time og så flyder samtalen nemt
  • Start din fødselsdag med en gåtur. Det gør jeg hvert år, inspireret af min veninde Heidi
  • Lav en fast aftale med en gå-ven en gang i ugen
  • Meld dig ind i et gå-fællesskab og tag en ven med
  • Deltag i de lokale gå arrangementer (stafet for livet, kvindeløbet, WE WALK osv.)
  • Gå altid når du taler i telefon

Du har garanteret selv mange flere gode ideer til hvornår du kan gå, og med hvem. Nu har du et samtale emne at gå med. Skal vi alle tage ansvar for at vi kommer ud at gå, ved at invitere til gåtur så ofte vi kan? Ja da, det synes jeg.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Få min hjælp til at #GåMensDuArbejder på din arbejdsplads, via min workshop.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.