Gå med dine følelser – 245. tirsdagstur

Gå med dine følelser

Følelser som vrede, glæde, angst, foragt og tristhed har vi alle. Også dig. Alle går en tur. Hver dag. Også dig. Om ikke særligt langt, så hen til bilen, kaffemaskinen og køleskabet. Du kan kombinere dine følelser og gåture med stor fordel. Både de positive og negative følelser har godt af en gåtur.

Det er bedre for mig at komme her og gå, end at tage piller. Min kone er død og det gør mig trist og jeg har brug for noget til at muntre mig op. Det gør det at gå med jer

Freddy havde mistet sin kone for noget tid siden og tabet af hende var hårdt for ham. Jytte som også bor i den landsby han bor i, havde en dag foreslået ham at tage med til Kolding og gå med Gå Mig Glad. Hun havde forklaret Freddy at det er uforpligtende og gratis. Man kommer bare når man kan og så snakker man med de andre som går med.

Det glæder mig så meget hver gang folk, som går med mig, fortæller mig hvad de får ud af at gå med. Inga på 72 år som har boet i Kolding i mange år, og Else på 65 som er tilflytter fra Fyn blev veninder på gåturen. De får vendt mange ting og går med hver tirsdag, hvis der ikke lige kommer noget andet i vejen, og så går de hver mandag. Bare de to.

Vrede kræver lange ture

Det er ikke så tit jeg bliver vred. Heldigvis. Men når det sker, så går jeg en tur. En lang tur. For jeg ved godt at jeg skal have tid til at tænke over hvad der skete. Hvorfor blev jeg vred? Var der en god grund til det, eller var jeg bare nærtagende? Ja, jeg er blevet gammel nok til at vide at den godt kan ligge hos mig, så jeg trækker mig og går en lang tur for at finde ud af hvad der skete. Hvis ikke det hjælper er det enten fordi jeg ikke har gået langt nok, eller trampet hårdt nok. Det giver altid et overblik at komme væk fra situationen og gå en lang tur. Det giver luft, i mere end en forstand. På den slags tur har jeg aldrig head set på med lydbog eller podcast. Jeg har helt ro. Telefonen kan jeg godt lade ligge hjemme. Jeg får ikke brug for den.

Forskellen på turene

Det er så nemt at gå. Alle kan gå, medmindre de sidder i kørestol. Men der er kæmpestor forskel på hvordan du kan bruge en gåtur. Der er mange faktorer der spiller ind. Tempo. Terræn. Tidspunkt. Lyde. Omgivelser. Selskab. Telefon eller ej. Professionelt.

Du skal tænke over hvad du vil have ud af din gåtur. Hvis du går med dine følelser, vil jeg helt klart anbefale dig at gå alene og med ro. Det vil sige ingen telefon der kan forstyrre dig. Du skal have ro for at kunne mærke efter hvad du føler og for at gå dig til ro og accept af at du føler som du gør. Følelser er gode og rare, også de negative. Vi lærer os selv at kende når vi føler noget og en gåtur er et godt sted at tænke over hvad der får os til at føle det vi gør.

Alle de andre måder at gå på, som at tale med en veninde i telefonen eller gå med kæresten, tager vi i et andet indlæg. Nu har jeg blot tilbage at ønske dig en god gåtur.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.