Hvem er ansvarlig for din motion? 246. tirsdagstur

Er du ene og alene ansvarlig for din motion

Når du kommer på arbejde er der nogle rammer du kan bevæge dig inden for. Må du gå en tur mens du taler i telefon? Hvordan er kulturen? Er din partner ansvarlig for at du får motioneret? Kan man som nabo, leder, partner og samfund være ansvarlig for hinandens motion.

Jeg mener ikke man skal stilles til ansvar men jeg mener vi alle skal TAGE et ansvar. Inviter hinanden med. Lav aftaler med hinanden. For alle jer som går på arbejde og har travlt samtidig med at I sidder stille hele dagen, men jeg faktisk at arbejdspladsen er ansvarlig for at du kan komme til at bevæge dig i løbet af dagen. Læg 10 minutter hver dag til gåtur. Gå til alle møder. Gå hen til din kollega og tal i stedet for at kalde på tværs af rummet.

Som samfund skal der være fortov, stier med belysning, cykelstier og grønne områder. Når vi har muligheden, vil vi gerne bevæge os.

“Der er kun store veje der hvor jeg bor nu. Da jeg boede i København var der jo fortov alle vegne og det var nemt at gå” -Lasse Højbjerg Helsted

Det var under gåturen til et af mine foredrag hvor jeg gik ved siden af Lasse og han spurgte til hvordan man kommer ud at gå en tur når man bor på landet. Jeg foreslog Lasse at gå alle de steder hvor han kan og derudover køre ud til steder hvor han kan gå. Dette er et eksempel på at man som samfund kan indrette sig til mere motion for borgerne.

Jeg går altid når min telefon ringer. Jeg har faste aftaler om gåture i min kalender og så går jeg hver aften efter aftensmaden. Det er vigtigt for mig at få struktur på min motion, ellers kommer jeg ikke afsted. Hver mandag går jeg med min genbo klokken 17.00 og jeg kan love dig for at de ture ville være blevet MEGET kortere hvis ikke det var fordi jeg gik med Mille. Vi har en fast aftale og på din måde er vi ansvarlige for hinandens motion.

Hvad sker der hvis en af os aflyser?

Ingen tvivl om at jeg ville gå en meget kortere ture hvis ikke det var fordi jeg gik med Mille. Vi skal lave aftaler med hinanden, hjælpe hinanden i gang og holde ved. Det mener jeg i hvert fald. Vi kan godt sørge for at andre også får motion hver dag 🙂

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Har du lyst til at lære mere om gåture kan du melde dig ind i min gruppe på Facebook her

Skal du bruge et foredrag med en gåtur så find et her

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.