Min mentor Jesper Holm gik i forvejen alt for tidligt. Han blev 48 år gammel – 272. tirsdagstur

Jespers kone Lotte har giver mig lov til at skrive dette indlæg. Jesper har betydet alt for Gå Mig Glad. Var det ikke for ham, ville jeg have lavet noget andet i dag. Han har hjulpet mig med alt. Hvor skal jeg starte og hvor skal jeg slutte dette indlæg. Da jeg mødte ham for første gang? Da jeg sad med telefonen i hånden og får et chok da Lotte skriver at han er gået i forvejen, og det var smertefrit og fredfyldt.

Ingen foredrag uden Jesper

Jeg tror ikke jeg har været ude at holde et foredrag uden at nævne min mentor. Han har betydet alt for mig. Der er ikke den ting han ikke har hjulpet mig med. Det var også det der gik igen til begravelsen, og som alle efterfølgende har nævnt. Hans hjælpsomhed. Han hjalp med med alt fra at søge CVR nummer, til hvordan man ikke giver rabat men giver kunden mere værdi.

“Rabat er det man køre forbi ude på vejen” sagde han.

Han tog mig med på mit første netværksmøde, han lærte mig at lave kold Kanvas. Han lærte at tænke som kunden. Han lyttede til mig når jeg var frustreret, og heppede på mig når det gik godt og skidt. Han hjalp med med alt på min pc og min hjemmeside.

Første møde

Min veninde Stine havde lagt øre til mine frustrationer om alt det jeg ønskede min hjemmeside skulle kunne. Der manglede en søg knap i bloggen, der var billeder der lå i forskellig størrelse, der var igen plads til loger osv.

“Så skal du tale med Jesper” foreslog hun.

Jeg fik Jespers nummer og langt om længe lykkedes det at finde en dag hvor han havde tid. Sådan da. For da jeg kom ud til Jesper sad familien og spiste aftensmad. Jeg blev budt indenfor alligevel og mens familien spiste fortalte jeg om Gå Mig Glad. Jeg delte alle mine udfordringer omkring hjemmesiden og uanset hvad jeg sagde, så svarede han:

“Det kan vi godt lave”

Jeg var målløs og lykkelig. Her var manden som kunne løse alle mine udfordringer. Og det gjorde han og har gjort det lige siden. Efter et par timer hvor han havde rodet med min hjemmeside og rettet til, var det tid til at jeg skulle hjem. I døren stiller han mig et spørgsmål som jeg kun kunne svare ja tak til. Jeg vidste faktisk ikke rigtigt hvad det betød, for jeg havde ikke mødet det i mine tidligere jobs som postbud, rengøringskone eller butiksassistent. Men jeg kunne mærke på Jesper at det var noget vigtigt og han lød alvorlig da han spurgte:

“Jamen skal jeg ikke være din mentor?”

Han har aldrig bedt om så meget som en krone, for at være min mentor, men det har været en million værd.

Da jeg noget tid senere spurgte ham om hvorfor han tilbød at være min mentor, fortalte han, at han har siddet som frivillig i HouseOfInovation i Kolding i 15 år. Her har han givet gratis rådgivning til iværksættere og han har mødt mange gennem tiden.

“Du er en af de få stjerner på himlen som lykkedes” sagde han

Jeg vil aldring nogen sinde glemme Jesper for de ord. Man har brug for én som tror på sin ide og bakker en op. Du har energien og du stråler, sagde han til mig. På den måde fik han mig altid til at tro på mig selv og på Gå Mig Glad, uanset hvor umuligt det kunne virke at få penge for en gåtur. Jeg er glad for at han nåede at se at det lykkedes, med hans hjælp.

Han skrev som en blind høne sloges

Derfor skrev vi næsten aldrig sammen. Hverken på sms eller mail. Kun ganske korte beskeder, hvis det var nødvendigt. Men vi indtalte talebeskeder på Messenger. Det passer mig fint, for jeg vil også hellere tale i telefon end skrive. Jeg ringede som regel altid til Jesper når der var gode nyheder. Han skulle ikke kun have udfordringer og problemer, han skulle være en del af alle de store og små succeser i Gå Mig Glad. Hvis ikke han tog telefonen, sendte jeg en talebesked. Jeg har kan stadig høre ham svare:

“Det er fandeme godt det der Heidi”

Tak Jesper, og tusinde tak for hjælpen! Jeg kunne ikke have gjort det uden dig.

Æret være hans minde!

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Foredrag

Vi ses til KOLDING GÅR søndag den 27/8 2023

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.