Så meget energi får du af at gå – 233. tirsdagstur

Der er energi i alt

Hvordan bliver du tanket op? Kan vi hjælpe hinanden til at få et større personligt overskud? Det tror jeg godt vi kan. Nogle ting dræner dig og andre ting fylder dig op. Alt det der dræner dig skal du helt gøre så lidt af som muligt og alt det der fylder dig op og giver dig overskud skal du helt gøre mest af.

Du bliver fyldt op af at gå en tur og din chance for at få det gjort er meget større når du har en aftale med en du kan følges med. Tag kontakt til en du gerne vil lære bedre at kende eller en du holder af, og inviter på en gåtur. Når I har hinanden er der større chance for at I kommer afsted. Det er sundt for krop og sjæl.

Find dine kilder til energi

Du kan ikke helt undgå at gøre ting du ikke bryder dig om eller som du føler dræner dig lidt. Men prøv at finde ud af hvad der fylder dig op. Jeg har svært ved at komme på eksempler som ikke handler om mig selv, så beklager men her kommer ting fra mit liv.

Tre dage før jeg vidste jeg skulle bogføre i Gå Mig Glad fik jeg næsten helt ondt i maven og blev træt bare ved tanken. Ud med det arbejde. Der kom en bogholder ind i billedet og en revisor.

Salg synes jeg er vildt sjov så det gør jeg selv. Bevars det var da grænseoverskridende i starten men det blev hurtigt sjovt fordi folk gerne ville høre mere om det jeg tilbyder.

Jeg ELSKER at være på. En event, et foredrag eller andet hvor jeg kan fortælle og forhåbentligt motivere og inspirere andre til at gå en tur hver dag. Tak, den tager jeg selv. Jeg kunne aldrig drømme om at få folk til det.

Jeg HADER at støvsuge, så det gør John. Til gengæld skal han holde sig langt væk fra vaskemaskinen for det er mit område.

Af og til kan vi ikke undgå at miste energi. Det er når jeg for eksempel har siddet meget foran min skærm. Så er det med at komme op og stå og komme ud at gå. Det påvirker din hjerne at gå. Du henter hukommelse og koncentration på en gåtur og bare 10 minutter er nok. Du er i øvrigt 60% mere kreativ når du går end når du sidder stille.

“Vi har en travl hverdag og vi sidder meget ned, derfor har jeg inviteret Heidi for at hun kan få os ud at gå”

Det var ordene den daglige leder sagde til sit personale da jeg skulle lave oplæg og have dem med ud at gå. Ja lære dem at en gåtur kan give energi når man har siddet for længe foran sin skærm.

Du kender det måske fra dit privatliv

Hvordan det er at sidde til suppe, steg og is i mange timer. Det er hyggelig. Der er god mad og måske endda god musik. Det er bare hårdt at sidde stille så længe og være social. Det er noget helt andet når vi skal ud at danse. Så får vi energi igen.

Lav en aftale med en du holder af om at mødes og gå en tur en gang i mellem. Det er en skøn og afslappet måde at være sammen på og så er det sundt.

Gå hver dag for at holde dit humør og dit personlige overskud oppe. Uge 39 står i gåturens tegn og DGI står bag WE WALK kampagnen. Benyt dig af lejligheden.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Vi ses på en gåtur!

Gå-hilsner

Heidi

Ønsker din motionklub, arbejdsplads eller forening et foredrag så skriv til mig på heidi@gaamigglad.dk eller ring på 22400022.

Tusinde tak til Jette Skrædderdal for det smukke billede.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.