Virksomheden lukker en halv time hver dag så alle kan dyrke motion – 231 tirsdagstur

Så lukker og låser døren

Det er onsdag formiddag og jeg har længe glædet mig til at besøge denne virksomhed. Det er ITW GSE(tidligere AXA Power) i Odense jeg besøger og det gør jeg fordi de har motion i arbejdstiden. Det er direktør Henrik Olsson som har indført det. Endda så effektivt at virksomheden har valgt at lukke hver dag klokken 10.55 og åbner igen klokken 12.00

Alle er med til at lave motion

“Det handler bare om at gøre det” siger Henrik. Sådan arbejder vi meget her. Hvis noget giver mening så gør vi det og så kommer resultaterne helt af sig selv. Det tager for lang tid hvis vi først skal lave alle mulige undersøgelser vi kan lægge ind i et Excel ark. Alle ved at motion er sundt, hvorfor så ikke bare komme i gang.

Den 2/3 2009 begyndte de at lukke virksomheden for at dyrke motion. Der er simpelthen skilte som viser at man ikke modtager varer og ikke tager telefonen, fordi der er lukket. Vi er ude at dyrke motion. Hvis du er på besøg i huset, ja så kommer du med.

De startede med tre typer af motion

Gang, løb og cykling. 30 minutter hver dag. Dem som gerne vil løbe eller cykle lidt længere, gør det hver anden dag.

Sidenhed er flere former for motion kommet til.

Henrik og jeg sidder i mødelokalet og han har sat halv anden time af til mig. Jeg har spurgt ham om jeg må komme og høre om deres projekt, som nu er en helt fast del af arbejdspladsen, og om jeg må præsentere min workshop for ham og få feedback på den. Jeg får en masse ny viden med hjem og Henrik siger at det er den helt rigtig måde jeg laver min workshop på.

“Du er fødselshjælper og det er der mange virksomheder der har brug for” siger han.

“Corona har jo vendt op og ned på alt ting og heldigvis har vi motionen som er fuldstændig som det plejer. Her har vi normalitet, og det har været godt for os” fortæller Henrik

Nu er klokken 10.50 og jeg bliver budt med ud at dyrke motion. Jeg har bedt om at komme med på gå-holdet. Der er flere hold. Et hvor de går til og når 3 kilometer på de 30 minutter og et der går i et langsommere tempo. Jeg går med det første hold.

Vejret er ret dårligt, hvis du spørger mig for det regner. Derfor går jeg ud i min bil for at hente min regnjakke og et par andre sko. Jeg har været ude i bilen tidligere så jeg tænkte ikke over det. Da jeg kommer tilbage med regnjakke og sko i hånden kan jeg ikke komme ind. De har lukket og døren er låst. Den søde dame i receptionen kommer ned og lukker mig ind.

“Vi lukker og døren låser automatisk kl. 10.55” fortæller hun mig.

Det er imponerende at de er så konsekvent, synes jeg

På turen taler jeg med de tre friske mænd som er med. Jeg fornemmer I sidder i afdelingen med nørderi. De griner i hvert fald da jeg siger at det da også må være meget rart med en halv time, hvor virksomheden lukker og man kan tale om alt mulig og nørde helt igennem hvis det er det man har behov for.

“Ja og det gode er at hvis man går 10 kilometer forbrænder man hvad der svarer til to liter øl” siger den ene.

Vi griner og jeg tænker at det er et godt billede på hvad der kan motivere os mennesker til at lette røven og komme afsted.

Jeg er inviteret til at spise frokost i kantinen og jeg kommer til at sidde med et par stykker som har været ude på plænen og lave stræk øvelser. Det startede fordi den ene havde lidt bøvl med nakken og skuldrene. Han havde en fortid som instruktør i et fitness center og kunne nogle øveler.

“Det hjælper og så er det også nemmere at tale sammen fordi vi har det her til fælles” fortæller han.

I den lille Gå Mig Glad bil sidder jeg med et smil på læben på vej hjem til Give fra Odense. Det har været en god og positiv oplevelse for mig at besøge ITW GSE. Tak fordi jeg måtte komme.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig igang.

Gå-hilsner

Heidi

Det er min veninde Charlotte Lorentzen som har taget det smukke billede.

 

 

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.