128. tirsdagstur – kender du forskellen på at være god ved dig og god ved din krop?

Er du god ved dig selv, eller er du god ved din krop?

Der kan være kæmpe stor forskel på de to måder at være god ved sig selv på.

Uhh, en tur i biografen med slik, cola og popcorn er godt for mig. Pizza og rødvin er også godt for mig. Jeg er god ved mig selv når jeg slapper af og får noget godt at spise. Men jeg er ikke nødvendigvis god ved min krop.

Det gik op for mig for et par år siden, at der er stor forskel på om jeg er god ved mig selv, eller god ved min krop. En løbetur er vildt hård ved min krop, men kroppen elsker mig for at have løbet en tur.

En lang nats søvn er også godt for min krop, men jeg ville være god ved mig selv hvis jeg blev oppe og se den gode film der var i tv. Kan du se forskellen? Når jeg lever sundt, får min søvn, spiser sundt, dyrker motion, så elsker min krop mig for det. Men der skal også være plads til at jeg er god ved mig selv med slik, alkohol og usund mad.

Det er balancen i de to ting, jeg er ved at prøve at finde, med min nye livsstil. Turen på vægten i fitness centeret gjorde mig opmærksom på, at det halter en del med at være god ved min krop. Læs den skræmmende historie her. Derfor er jeg begyndt at cykle mere, helt ud til den anden ende af byen, gå flere ture, lave planken og spise mindre.

Når jeg skal være rigtig god, både ved mig selv og ved min krop, går jeg en tur ved stranden. 

Hjælpen til at få det gjort

Min kæreste har givet mig et ur med skridttæller. Det bibber for hver time jeg har været inaktiv. Det vil sige, at når jeg har siddet i en time og lavet kontorarbejde, så kommer det med et lille bib. Op og ud at gå. Det er ikke nok at gå ud i køkkenet og hente en kop kaffe, eller gå ind og redde seng. Nej, der skal mere til. Ud af døren og gå tre runder rundt om huset, så er den der. Den røde streg forsvinder igen. Er der noget at sige til at jeg var bagud på skridt før? Nej vel! Uret er i øvrigt fuldstændig ligeglad med om jeg gik 10 km. inden jeg satte mig i stolen. Den bibber alligevel efter en time i stolen. 

Det er nok fordi vi ikke skabt til at sidde så meget ned. Det er meningen at vi skal være i gang. Fysisk altså. Så hvis du køber sådan et Garmin ur, så vær forberedt på, at du kommer til at bevæge dig meget mere, og flere gange om dagen, end du plejer. 

Men virker det?

Næ, ikke på vægten i hvert fald. Jeg har ikke tabt mig, men ved du hvad, min mave er skrumpet ind. Min delle over bæltet er ikke så stor mere og mine lår er blevet strammere. Det vil sige at jeg nu bygger muskler op og de vejer mere end fedt. Derfor taber jeg mig ikke. Det kommer til at tage lang tid før jeg er i mål, men jeg vil have en normal vægt. Det skal sgu ikke stå obese på min bon fra vægten.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Vi ses på en gåtur!

Gå-hilsner

Heidi

DÆMP STRESS OG KONFLIKTER PÅ ARBEJDSPLADSEN – MED EN GÅTUR. I mit foredrag til virksomheder fortæller jeg om hvordan I kan gå mens i arbejder. 

 

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.