136. tirsdagstur – Du er 10 gange så lang tid om at komme tilbage til formen

Så lang tid tager det at komme i form

Du ved det godt. At du skal bevæge dig. Det ved vi alle sammen. Men ved du også hvor hurtigt du mister din form og hvor lang tid det tager at få den tilbage?

Ved du godt at det ikke er nær så usundt at være overvægtig som det er at være i dårlig form, og at fedt på hofter og baller er bedre end fedt på maven?

Sundhed er meget mere end BMI, fedt, motion og kost. Søvn, mentalt overskud, venner og meget andet spiller en stor rolle i om vi er sunde. Jeg går meget op i at vi skal gå. Det gør jeg fordi det påvirker SÅ mange ting. Psyken, koncentration, humør, overskud og meget mere. Det fandt jeg ud af da jeg besluttede mig for at få motion hver uge, og startede med at gå. Den energi jeg oplevede det gav mig at gå en tur, og det humør jeg fik, gjorde at jeg i dag lever af at gå og vil gøre alt hvad jeg kan for at inspirere andre til at gå hver dag.

De 10 uger

I dag fald jeg over denne vide på YouTube med sundheds forsker, professor, speciallæge og foredragsholder Bente Klarlund Pedersen. Bente har det lige som mig. Hun hader sport, men ved godt at hun skal have motion for at have det godt og undgå al verdens sygdom. Derfor tager hun trappen i stedet for elevatoren, går ture, tager cyklen og parkerer bilen i den anden ende af p pladsen. KUN fordi forskning viser at det er nødvendigt.

I sin TEDx tale fortæller hun at hvis du lægger dig syg i en uge, tager det 10 gange så lang tid at få den form igen som du har mistet ved at ligge stille i en uge. Altså 10 uger går der før du er tilbage i samme form som før du blev syg. Det er vildt, synes jeg.

Jeg vil opfordre dig til at gå en ekstra tur i dag.

Her kan du se hele Bentes tale:

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

Er du til micro eventyr kan du blive inspireret her.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.