Koldskål indeholder ikke mange grøntsager og kammerjunkerne du lægger i er lige så usunde som småkager. Men pyt med det for koldskål betyder sommer og hvis du vil have lidt sundt i kan du bytte kammerjunkerne ud med frugt som jordbær og melon. Normalt laver jeg selv vores koldskål. Det tager kun fem minutter og smager meget bedre end dem man køber.

I går var en undtagelse. Det var søndag, vi havde været til 90 års fødselsdag hele dagen og natten før var Nicolai og jeg på tur i Kattegatcentret med hans klasse, og det gav ikke meget søvn, så jeg var møj træt og gad ikke lave mad – overhovedet. Derfor købte vi færdiglavet koldskål. Det endte med den helt stor koldskålstest. Netto havde 3 slags på hylden, og nu kunne vi lige så godt starte sommeren med at finde ud af hvilken en vores lille familie fortrækker.

For at starte med prisen, kan jeg sige at de koster næsten det samme.

Mejse koldskål    17,95

Løgismose           18,95

Arla koldskål        19,95

Jeg havde en klar forventning om at den økologiske “mormor” koldskål ville være den jeg bedste kunne lide. Men den er meget tyk og har en konsistens som yoghurt. Det var jeg ikke så vild med. Den smagte godt men var for tyk. Mejse koldskålen havde en meget syntetisk smag, så den røg i bund på karakter. Arlas smagte godt og var den der vandt. Vi syntes alle at den var bedst i testen.

Ingen tvivl om at jeg selvfølge selv skal lave vores koldskål. Hvis du vil gør mig efter skal du:

Piske et æg med sukker

Tilsætte friskpresset citron og vaniljesukker, en liter kærnemælk og et par deciliter neutral yoghurt af en art. Det kan også være græsk yoghurt. Det gør din koldskål lidt tungere og mætter mere.

Velbekomme

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

Du er velkommen til at dele indlægget med dine venner.

 

 

 

gaamigglad.dk