165. tirsdagstur – Få skridt nok, selv om du sidder ned

Nå målet på 10.000 skridt, selv om du sidder ned

Du sidder i bilen på vej til arbejde, du sidder ned mens du arbejder og du sidder i bilen på vej hjem fra arbejde. Hvis du kan kende det billede ved du også det kan være svært at nå op på de 10.000 skridt om dagen. Her kommer jeg med nogle tips til hvordan du kan nå dine skridt på en dag hvor du sidder meget ned. Det har taget mig to år at få det til at være en hel naturlig del af min hverdag og i de år jeg har brugt det har jeg oplevet meget mere energi gennem hele dagen.

En håndfuld tips

Der er mange måder at komme i mål med de 10.000 skridt på. Her giver jeg mit bud på små ændringer i hverdagen som sætter fut i skridttælleren og giver energi til hele dagen.

57. Tirsdagstur- Skru op for dig selv, aldrig ned

Gå inden kl. 9.00

Hvis du kommer ud af døren og får frisk luft og motion inden klokken 9 vil det påvirke resten af din dag. Det er vigtigt at få lys og luft og få gang i kroppen. Det gør du med en frisk gåtur. Du kan også cykle på arbejde. Hvis ikke du kan det, så gå en tur derfra hvor du bor eller gå inden du går ind på din arbejdsplads. Kør 10 – 15 minutter før hjemmefra.

Gå mens du arbejder

Det er vigtigt at du ikke sidder ned flere timer i streg. Du skal op og bevæge dig ind i mellem. Når telefonen ringer, så tag head sæt på og gå mens du taler i telefon. Hvis du skal tage noter, så tag en lille blok med til det.

I stedet for at sende en mail til din kollega, så aftal at gå en tur og tale om det du ellers ville skrive frem og tilbage om. Du er mere effektiv på den måde og du styrker relationerne til dine kolleger ved at gå med dem. Det giver gode skridt i din tæller.

Løs konflikter gående

Det at gå er det ældste konflikthåndteringsværktøj der findes. Derfor skal du gå med den person som du skal have talt med om noget der ikke ligefrem er positivt. Der er igen tvivl om at jeg har fortrudt at jeg ikke tog John med ud og gå en tur, den dag jeg fortalte ham at jeg havde sagt mit job op for at leve af at gå.

Hent energi og kreativitet

Når du har siddet foran en computer i mere end en time, begynder du nok at blive ukoncentreret, og mindre kreativ. Rejs dig op og gå en tur. Gerne udenfor. En gåtur på bare 10 minutter øger din koncentration og hukommelse. Desuden er du 60% mere kreativ når du går end når du sidder stille.

Spar penge 

Der er mange skridt at hente ved at parkere i den anden ende af den store P-plads. Endnu bedre, parker et par gader væk. Om du er på vej ud at shoppe i din by eller om du skal på arbejde, så parker langt væk fra det du skal. Find en gratis parkeringsplads. De ligger ofte et stykke væk fra butikkerne. På den måde sparer du penge og får skridt på samme tid. Så smart.

Det lyder nemt, men det kan være svært

Det har taget mig to år at lære at gå. Sådan få det helt ind under huden og tænke en gåtur ind hele tiden. Tænke over hvor jeg parkerer min bil, gå når jeg har siddet mere end en time, gå op og handle, gå ned i byen, gå en tur om aftenen, gå når jeg mangler energi, gå når jeg skal være kreativ og gå når jeg gerne vil høre hvordan min søn har det i skolen. Det lyder mærkelig, men vi har glemt at gå. Vi skal tænke det ind i vores travle hverdag.

Der er hjælp at hente

Køb dig et armbånd som tæller dine skridt. Så får du syn for sagen og du kan blive overrasket. Både positivt og negativt over hvor mange skridt du når op på, på en dag. Den jeg har kommer med en rød streg når jeg har siddet stille i en time og derefter små røde pile for hvert kvarter derefter. Det kræver en gåtur på ca. 5 minutter og 500 skridt at få den røde streg væk. En time efter lyser den igen…

Jeg vil ønske dig rigtig god fornøjelse med at nå DIT mål for antal skridt.

Tak fordi du føgler med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

DÆMP STRESS OG KONFLIKTER PÅ ARBEJDSPLADSEN – MED EN GÅTUR. I mit foredrag til virksomheder fortæller jeg om hvordan I kan gå mens i arbejder.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.