191. tirsdagstur – du kan blive afhængig

Alt på 5 km. og derunder…

Afhængig kan man blive af mange ting. Også af at gå. Alt på 5 km. og derunder er på cykel eller gåben.Sådan lød det fra Bente Klarlunds assistent Louise til de tre deltager til Sundhedsmagasinet som skulle gå 10.000 skridt i tre måneder. Louise skulle tage alle test og sørge for at sætte de tre piger Helle, Heidi og Tanja ind i gå-programmet. Til sidst kommer kommer hun lige med en bemærkning til en kommentar om at cykle til købmand og gå til arbejde.

“Ja, alt på 5 km. og derunder er på cykel eller gåben”

Det blev sagt så man ikke havde lyst til at stille spørgsmål. Det var som den største selvfølgelighed og som noget vi jo alle sammen gør. 

Vi taler egentligt aldrig om det

Dem som bor i byerne går mere end dem som bor på landet. Når man bor på landet er der langt til alt ting og man tager bilen. Min kæreste er fra landet og han fik først en cykel da vi havde kendt hinanden i næsten tre år. Han var så stolt af den at den stod i stuen i flere dage.

Den kom i brug og  de gode gå-sko er også tit i brug. 

“vi taler egentligt aldrig om, om vi skal tage bilen eller om vi skal gå i Rema. Det er helt naturligt at vi går. Jeg er blevet afhængig”

Det var min kæreste som sagde det til mig en dag og jeg forklarede ham hvad Louise havde sagt til os. Det er da heller ikke skidt at være en anelse afhængig af at gå og bevæge sig i det hele taget, synes jeg. 

På en dag hvor jeg kun har gået 3-5000 skridt (ja det sker) er jeg tydeligvis påvirket af det – mentalt. Jeg kan ikke tåle at gå for lidt. Jeg bliver mindre glad, har mindre energi og overskud. Jeg er afhængig. Af at gå. Det er da ret fedt. At man KAN gå sig glad.

Er ud afhængig af at bevæge dig? Altså på den gode raske måde. Ikke på den der syge og fanatiske måde som er usund. 

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang. 

Gå-hilsner 

Heidi

Du er livsfarlig i trafikken! Læs her hvorfor.

Husk at trykke synes godt om Gå Mig Glad på Facebook.

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.