200. tirsdagstur – løb ikke længere. Gå V/Janni Pilgaard

Løb er usundt uden løbetøj

I mange år har jeg løbet. Jeg har løbet stærkt. For at håndtere hverdagen i et familieliv med tre børn og to fuldtidsjobs. Hurtigere og hurtigere har jeg løbet for hvert nyt medlem i familien, der er kommet til. ”Sådan er det bare at have små børn”, har jeg hørt igen og igen.

Men nu har jeg sat tempoet ned. Jeg løber ikke længere. Jeg går. Jeg går stille og roligt, mens jeg arbejder på at finde den rette balance i min families hverdag. Der skal være plads til rolige morgener, der skal være tid til at stoppe op på gåturen til børnehaven og se på mariehøns, og der skal være overskud til legeaftaler og fælles spil om eftermiddagen. Og der skal også være plads til mig og mine ambitioner. Og så skal der være plads til spontanitet.

Derfor er vores familieliv ikke længere på løbemåden. Det er på gåmåden. Jeg går igennem hverdagen og tager mig tid til at se mig omkring, se det jeg har, se det jeg gerne vil. Nogle dage går jeg alene, arbejder, lader op og tænker store tanker om hverdagen, og det jeg drømmer om. Andre dage går jeg sammen med andre og bliver inspireret og inspirerer forhåbentlig andre. Det vigtige er, at vi går. Vi løber ikke, for vi skal nok nå det, vi skal nå.

Det er en rejse, og det lykkes ikke altid at holde tempoet nede. Men jeg øver mig, og jeg kan mærke, at det er det rigtige. Hvad er det vi løber efter? Sæt dog farten ned!

Vil du med på turen? Så følg med på Balancebaren, hvor jeg skriver om at finde balancen i en hverdag med både børn og ambitioner.

Tak for din historie Janni Pilgaard. Løb ikke længere.

Du kan også læse om 5 tips til mindre stress her.

Tak fordi DU følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

 

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.