210. tirsdagstur – drop gåturen

Drop gåturen

I dag kan du godt sig ok hvis nogen siger:

“Drop gåturen”

Det anbefales at du går 10.000 skridt om dagen og det er faktisk en del. Men har du lagt mærke til hvor mange skridt det giver at støvsuge dit hjem og derefter gå rundt og tørre støv af? Hvad giver det af skridt hvis du skal slå græs? Hvor mange skridt får du ved at handle ind? Måske når du dit mål ved at gør dagligdagsting. Så er det faktisk ok at droppe gåturen.

Kend dine ruter

Du har sikkert nogle faste ruter du benytter til dine gåture. Måske har du en tur du går om morgenen og en anden om aftenen. Hvis det er weekend og du har god tid, kan det være du har en ynglings gåtur i naturen.

Der hvor jeg bor har jeg en runde rundt om vejen som er på 1.400 skridt.

En anden runde som er på 4.0000 skridt.

En tredje som er på 6.000 skridt og så er der jo alle de øvrige hvor jeg bare går rundt i byen til jeg er i mål med dagens 10.000 skridt.

Økonomiser med dine skridt

Hvis du ved du skal sidde ned hele dagen, så kan du starte med at gå en tur inden, og så kan du planlægge at gå efter du har spist aftensmad.

Jeg går gerne en tur efter hvert måltid -fordi det er sundt siger Bente Klarlund Pedersen, og når jeg så kommer til aftensmaden så kan jeg se hvilken rute jeg skal på, alt efter hvor mange skridt jeg mangler. Om det er den på 1.400, 4.000 eller 6.000 skridt. Det er en god ide at kende antal skridt på dine ruter så du ved hvilken du skal vælge for at komme i mål.

Det er ikke mit råd at du skal droppe dine gåture, men du kan godt økonomisere med dine skridt og hverdagens gøremål giver også skridt.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Her er en video af os i Gå Mig Glad på tirsdagstur som journalist Søren Gylling har lavet på video kursus. Jeg fortæller om hvorfor det er en god ide at gå.

Janni Pilgaard har løbet stærkt -alt for stærkt i mange år. Nu går hun. Læs her hvorfor.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.