Godt i gang, når du går til skole, arbejde og studie – 265. tirsdagstur

Dagen er startet godt hvis du allerede for morgenstunden har fået lidt bevægelse ind i kroppen. Mange af os har en hverdag hvor vi sætter os i bilen og kører til kontoret, og der sidder vi hele dagen ved tastaturet. I dette indlæg vil jeg opfordre alle som har skolebørn og børn som skal starte i skole, til at gå. Gå til skole med dit barn, hvis barnet ikke er stor nok til at gå selv. Øv skolevejen med de børn som er store nok til at gå selv, og de helt store kan hoppe på cyklen. På den måde får både du og dit barn nogle skridt og en god vane.

Tænk en gave at give sit barn

at man er vant til at gå eller cykle til og fra skole og studie fra første skoledag og frem til sidste studie dag.

Hvis du ikke har mulighed for det, fordi I bor for langt væk fra skolen, så parker bilen en til to km. væk. Der er der mindre trafik og nemmere at få en p-plads. Der kan godt være trafikal kaos omkring en skole. Den slipper du for hvis du parkere længere væk. Så går I stille og roligt det sidste stykke, får talt om dagen og dit barn har en rolig start på skoledagen.

Du kan i øvrigt gøre det sammen hvis du kører til job. Parker en til to km. væk og gå det sidste stykke. Hver dag. Så er du også godt i gang fra morgenstunden med at få bevægelse, frisk luft og skridt på skridttælleren.

Almindeligt er ikke godt nok i forhold til normalt

I dag er det helt almindeligt at have mellem 1.700 og 2.300 skridt på tælleren når vi har fri fra job og sidder i bilen på vej hjem. Det er ikke så godt. Vi er som mennesker bygget til at gå mellem 12.000 og 15.000 skridt om dagen og det er svært at komme op på hvis vi kl.16.15 kun har et sted mellem 1.700 og 2.300 skridt.

Den gode vane

Derfor et det godt at få en god vane i starten af livet med at gå eller cykle. Brug benene som transportmiddel ved at gå eller cykle, når det er muligt. Og det er muligt når du som voksen eller ung har fem km. eller derunder til skole, studie eller job. Det er ikke længere end du kan cykle.

Gå for at holde dig gående

Vi skal gå for at have det godt. Holde os gåede og være godt tilpas i vores krop. Holde os fri fra sygdom, fysisk og psykisk. De gode vaner skal holdes ved lige hver dag, så hvorfor ikke gøre det nemt for os selv i en travl hverdag og få det gjort som en naturlig del at gå eller cykle til og fra skole, arbejde og studie? At bruge transporttiden til motion.

Jeg har skrevet om det at gå og blive gammel her.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Gå-hilsner

Heidi

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.