Så meget skal du gå for at tabe dig- 239. tirsdagstur

Kan jeg tabe mig ved at gå og hvor meget skal jeg gå?

Det spørgsmål er jeg blevet stillet et par gange. I virkeligheden er det nemt at svare på. Ja! Du kan godt tabe dig ved at gå. Du forbrænder 1 kcal pr. kilo du vejer pr. kilometer du går. Jeg vejer 70 kilo og forbrænder derfor 70 kcal. pr. kilometer jeg går.

Så er det at det helt store regnestykke kommer. Hvor mange kcal spiser du og hvor mange kcal skal du have på en dag. Hvis du gerne vil ændre noget i din kost vil jeg helt klart anbefale dig at kontakte en diætist.

Hvis du gør som du plejer i forhold til din kost, og samtidigt begynder at gå noget mere, så vil du forbrænde flere kcal. Min anbefaling vil være at du lægge en lille gåtur ind efter hvert måltid da du derved sætter gang i din forbrænding. Det skal være realistisk for dig at opnå dine mål. Ellers kører du surt i det. Lad være med at sætte for store mål.

Om du taber dig lige til at starte med kan jeg godt være i tvivl om. Du opbygger flere muskler og omdanner fedt til muskler. Men en ting er sikkert du får motion og frisk luft og det giver overskud.

Jeg tror på at en lille ændring kan gøre en stor forskel. Som så bliver til endnu en lille ændring. Som så giver overskud til endnu en lille ændring og så videre. Vær god ved dig selv. Ros dig selv for det du får gjort og det der går godt i stedet for at skælde dig selv ud for det du ikke får gjort. Jeg har et mål der hedder 12.000 skidt om dagen og jeg kan også finde på at gå i seng med 7.000 – 9.000 skidt og stadig have god samvittighed og haft en skøn dag.

Du KAN tabe dig ved at gå. Lars tabte 60 kilo ved at gå og Heidi tabte 50 kg. ved at gå. Det er nogle store tal og meget inspirerende historier de har. Mindre kan også gøre det.

Mine råd til dig vil være:

1.Mål dine daglige skridt så du ved hvor mange skridt du går om dagen

2. Sæt dig et realistisk mål for antal daglige skridt

3. Find nogle bestemte tidspunkter og situationer hvor du vil gå

4. Gå en lille tur hver anden time. Det vil give dig energi og overskud

5. Find en eller flere at gå med. Lav faste aftaler for hvornår I går

6. Gå en tur hver aften efter aftensmaden.

Rigtig god gåtur og lad mig gerne vide hvordan det går for dig.

Gå-hilsner

Heidi

Hvis du gerne vil lære at gå i arbejdstiden, mens du arbejder kan du søge ind i min gruppe på Facebook. Her deler jeg alt min erfaring og viden om hvordan du kan gå mens du arbejder.

Hold dig opdateret

Indtast dine oplysninger for at blive tilmeldt og modtage nyheder og påmindelser om nye indlæg.