26. Tirsdagstur- Lav lækkerier af grøntsags affald!
Gå Mig Glad - gåtur- gå - går

26. Tirsdagstur- Lav lækkerier af grøntsags affald!

Jeg laver lækkerier af vores grøntsags affald. Når jeg har en selleri med top, bruger jeg toppen til at lave pesto af. Det gør jeg også med porre toppe og bladselleri toppe. Førhen smed jeg dem ud, men nu bruger jeg dem til pesto.

En klassisk opskrift på pesto er med basilikum, parmesan, olie, pinjekerner, citron og hvidløg. Det er en dyr ting at lave da mange af ingredienserne er dyre at købe. Men hvis man laver den af “affald” som jeg gør, og bruger andre kerner bliver den billig.

Jeg bruger grønt toppe, lidt urter fra haven, græskarkerner eller solsikkerkerner, citron (kød uden kerner og skal) hvidløg, olie, prima Donna ost, og lidt salt. Det hele køres sammen i blenderen og vupti så er der pesto. Har du en rest purløg stående i vindueskarmen, kan du også putte den i. Alle former for urter, er velkommen i en pesto. Find din egen smag. God fornøjelse med at lave vitamin bomber til vinter. Se billeder nedenfor.

Ps. Jeg synes det er nemmes at skylle grøntsager i en skål vand. På den måde falder alt sand og snavs til bunds.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

November 18, 2015 at 0453PM (1) November 18, 2015 at 0516PM

 

gaamigglad.dk

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Tak for super godt tip. Sjældent jeg får noget brugbart vedr madspild, som Jeg ikke viste i forvejen…
    God jul

    1. Tusind tak! Godt du kan bruge det. God dag. Kh Heidi

Skriv et svar

Luk menu