På enhver arbejdsplads er der spild, og alle ansatte har ting i deres liv de ikke bruger mere. Hvad med at gøre noget ved det, og oprette en lokal genbrugs station i alle afdelinger?

På Designskolen fandt jeg på at sætte et skab op på hver etage og kalde det Gen-skabe. Her kan alle, både studerende og ansatte lægge de ting ind de ikke bruger mere. Bøger fra biblioteket der er udgået, ringbind fra bogholderiet der udskiftes, maling en studerende er færdig med at bruge, tøj en ansat har sorteret fra derhjemme, køkkenudstyr en udvekslings studerende ikke skal have med hjem til kina, og meget mere kommer i Gen-skabe.

Lågerne går op og i, og der er en summen omkring de skabe. Er der noget godt i dag? Her mødes man på kryds og tværs af husets afdelinger og deler sin interesse for genbrug. Her falder man i snak med en studerende fra en anden linje end den man selv går på.

Kunne det være en god ide at sætte Gen-skabe op i alle kollegier, på landets arbejdspladser, i institutioner, og på banegårde. Jeg kunne godt tænke mig at ideen blev kopieret så mange steder som muligt, så del gerne denne historie med dem du kender, så vi kan få landet fyldt med Gen-skabe skabe.

Tak fordi du følger med. Du er med til at holde mig i gang.

Kærligst Heidi

 

 

 

gaamigglad.dk